Επικίνδυνος μόνο ο πεινασμένος λύκος

Μπάμπης Ρέγγας

Ο χορτάτος λύκος δεν κάνει ντου στο χωριό, τη βγάζει στο βουνό, στο δάσος. Το κοτέτσι κινδυνεύει από τον πεινασμένο λύκο.

Αυτή είναι η σοφή προσέγγιση. Στη πολιτική, στις business, στο ποδόσφαιρο, στη νύχτα, στα εγκλήματα, στις διαπροσωπικές σχέσεις. Στα πάντα. Αλλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση του Μπάμπη Ρέγγα, του ιδιοκτήτη του Open Petrol & Gas Α.Ε. Στο υγραέριο, κυρίως, κάνει πρωταθλητισμό. Να ξέρουμε τι λέμε. Και τώρα θέλει να κάνει και στα πετρέλαια, στα πρατήρια, όπου άνοιξε ένα, και θα ανοίξει δύο, τρία, δέκα, είκοσι, τριάντα δύο..

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και με αφορμή αυτές τις επεκτατικές επιδιώξεις του Ρέγγα, ένας τεράστιος, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σοφούς της πιάτσας, που πάντα μου μιλούσε για την ανάγκη της άμεσης ανάδειξης νέων παικτών, σε οποιαδήποτε χώρο, με ρώτησε το εξής : «Τσίπα, ο φίλος σου, μα καλά, δεν φοβάται που θα μπει στο παιχνίδι των άλλων λύκων;». 

Αν με ρωτούσε κάποιος άσχετος και τυχαίος, έτσι για να με ψαρέψει, δεν θα του απαντούσα. Αλλά επειδή η ερώτηση ήταν από έναν σοφό, του απάντησα :«Ο χορτάτος λύκος δεν κάνει ντου στο χωριό, τη βγάζει στο βουνό, στο δάσος. Το κοτέτσι κινδυνεύει από τον πεινασμένο λύκο». 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.