Από επενδυτής στην Apple, επενδυτής στην… Κυριακούλης!

Μόνο τυχαίο δεν είναι το πρόσωπο που έχει επενδύσει στον Κυριακούλη και κατέχει σχεδόν το 7% του μετοχικού κεφαλαίου εισφέροντας, κατά τις πληροφορίες, περί το 1 εκατ. ευρώ, στην κυρία Αικατερίνη Κυριακούλη, μέλος της οικογένειας της γνωστής εταιρείας εισηγμένης στο Χ.Α. που ασχολείται με τις μαρίνες και βεβαίως με τις ενοικιάσεις τουριστικών σκαφών.

Πρόκειται για το αμερικάνικο fund Kazazian, με επικεφαλής των κ. Κιρκ Καζαζιάν, που το χαρτοφυλάκιό του, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2019, περιλαμβάνει 33.000 μετοχές της Apple, αξίας 207 δολαρίων η κάθε μία, αποτελώντας τη μεγαλύτερη του θέση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η αξία του μετοχικού χαρτοφυλακίου του ξεπερνάει, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου, τα 72 εκατ. ευρώ, αλλά φιγουράρει στη λίστα των funds που έχουν σημαντική πλέον σχέση με την Ελλάδα, όπως είναι το Fairfax του Πρεμ Γουάτσα που κατέχει σχεδόν το 33% της Eurobank, του Τζον Πόλσον με θέση στην Πειραιώς και το fund Marshall που έχει πάρει ανοικτές θέσεις απέναντι στις ελληνικές τράπεζες τις τελευταίες μέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Κυριακούλη θα εισφέρει το ποσό αυτό του 1 εκατ. ευρώ από την μείωση της συμμετοχής της, ως δανεισμό στην εταιρεία με στόχο αφενός την μείωση του δανεισμού, αφετέρου την μείωση του ποσού που καταβάλλεται κάθε χρόνο για πληρωμή τόκων.

Έτσι από τις 700 χιλιάδες ευρώ που πλήρωνε η Κυριακούλης στις τράπεζες, πλέον θα πληρώνει 300 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών πηγών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το fund Kazazian τοποθετήθηκε στρατηγικά στην Κυριακούλης μέσω της Ambrosia Capital, η οποία δεν αποκλείεται να έχει και περαιτέρω «εμπλοκή» σε περίπτωση που υπάρξουν ευκαιρίες εξαγορών καθώς θεωρεί «hot» τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται η εισηγμένη.

Σημειώνεται πως έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Μαρίνα Αλίμου.

πηγή : mononews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.