Η επάνοδος Χατζηνικολάου και ο δημοσιογράφος-μπαλαντέρ

Η επάνοδος Χατζηνικολάου και ο δημοσιογράφος-μπαλαντέρ

Η περίοδος της θερινής νάρκης για τον Real fm έχει ζωή ακόμα λίγων ημερών. Καιρός είναι να ξεφύγει ο άλλοτε πρώτος κι άλλοτε δεύτερος σε ακροαματικότητα σταθμός, από την αγκύλωση των επαναλήψεων, που είναι πάρα πολλές και κάποιες πολύ μπαγιάτικες. Λόγου χάρη στην αρκετά δημοφιλή ζώνη 2-4 το μεσημέρι (όπου σε κανονικό πρόγραμμα υπάρχει το ειδησεογραφικό του μαγκαζίνο) μεταδίδεται τον τελευταίο καιρό καθημερινά το Αυλαία και Πάμε, του Βασίλη Μπουζιώτη, με θεατρικές πληροφορίες και συνεντεύξεις. (Στην ίδια ζώνη είχε τοποθετηθεί λίγο καιρό πριν ο Δημήτρης Μάρκος.)

Κι επειδή αυτή του Μπουζιώτη είναι εκπομπή που στη ραδιοφωνική περίοδο εμφανίζεται μόνο δύο φορές την εβδομάδα, τα αποθέματα των μαγνητοφωνημένων δεν είναι πολλά για καθημερινές μεταδόσεις. Έτσι, ακούμε αρκετά παλιές και κάποιες όχι μόνο μία φορά, αλλά δύο και τρεις σε μικρό διάστημα μεταξύ τους. Έτσι, το Σάββατο πληροφορηθήκαμε τι θα έπαιζε η Λένα Παπαληγούρα μετά το Πάσχα και την προηγούμενη ημέρα, την Παρασκευή, εμπεδώσουμε τα όσα έλεγε ο Λιγνάδης για τον επιτυχημένο Οιδίποδά του, τα οποία είχαμε ξανακούσει (όχι για πρώτη φορά και τότε) πριν από μερικές ημέρες. Πάντως, για να τα λέμε όλα, την περασμένη Κυριακή ακούσαμε «φρέσκια» εκπομπή του Βασίλη Μπουζιώτη και παρακολουθήσαμε ένα μεγάλο χρονικό άλμα, καθώς μάθαμε ότι η Παπαληγούρα σε σχέση με το τι θα έπαιζε «μετά το Πάσχα» είναι μαμά παιδιού οκτώ μηνών πλέον, που ετοιμάζεται για την επόμενη παράστασή της, τη Δασκάλα με τα χρυσά μάτια στο θέατρο Βέμπο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κατανάλωση κονσέρβας

Επιτέλους, ήταν καιρός για κάτι τωρινό μετά από τόσο μεγάλη κατανάλωση κονσερβών στον Real που μας απειλεί με ραδιοφωνικό σκορβούτο! Φαίνεται ότι ο σταθμός επανέρχεται στον κανονικό ρυθμό, σιγά σιγά όμως, καθώς πέρα από το φρέσκο ρεπορτάζ τού Αυλαία και Πάμε, επανήλθε το Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Κακούσης, χωρίς όμως τον έτερο Διόσκουρο, Δημήτρη Πετρόπουλο, ο οποίος εξακολουθεί να ακούγεται με παλιές παραγωγές τής (πολύ καλής) εκπομπής του Μύθοι και γρίφοι.

Από τη Δευτέρα ο ρυθμός του Real αρχίζει να ομαλοποιείται με την επάνοδο του Νίκου Χατζηνικολάου, που προφανώς επανέρχεται και στο δελτίο του Αντένα για να μπει στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό που παίρνει στροφές• ήδη από την περασμένη Δευτέρα επανήλθε στον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ. Επίσης, ήδη αναγγέλλονται υπαινικτικά (χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία) από τους παραγωγούς του Real fm, «καινούργια πράγματα» που θα αρχίζουν από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, οι επαναλήψεις συνεχίζονται κι αυτήν την εβδομάδα στον Real και, πιθανόν είναι οι τελευταίες της Ελληνοφρένειας που έχει φύγει από τον σταθμό και έκλεισε στα Παραπολιτικά, αλλά εξακολουθεί να ακούγεται στην ώρα της (1 το μεσημέρι) στον Real, φυσικά με ανεπίκαιρα θέματα –ακόμα και προεκλογικά ή μετεκλογικά. Σήμερα, αρχή της εβδομάδας, η Ελληνοφρένεια εξακολουθεί να είναι παρούσα στον σταθμό του Αμαρουσίου, αυτή τη φορά μόνο με Την ώρα του λαού, του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη. Υποθέτουμε, ότι η εκπομπή διανύσει το τελευταίο της πενθήμερο στον Real.

Η ανάγκη να μπαλωθούν τα κενά, έχει μεταβάλει κάποιους δημοσιογράφους του σταθμού σε πασπαρτού, όπως λόγου χάρη είναι ο Γιώργος Κακούσης που «παίζει», πέρα από το Σαββατοκύριακο, και στην πρωινή ζώνη καλύπτοντας την ώρα του Νίκου Χατζηνικολάου (10-12). Μας δίνεται η εντύπωση, όμως, ότι εκείνος που έχει αναδειχθεί εδώ και κάποιο διάστημα σε μπαλαντέρ για πολλές θέσεις, είναι ο Δημήτρης Χριστούλιας που εμφανίζεται και τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα σε εκπομπές μεγάλης διάρκειας.

Θυμίζει μουσικό σταθμό

Εκεί όπου το πρόγραμμα του Real, σε σχέση με εκείνο του χειμώνα, έχει ισοπεδωθεί, είναι το νυχτερινό, όπου τον χειμώνα υπήρχε πολύωρη ζώνη με ανοικτά μικρόφωνα στους ακροατές. Τώρα από ένα σημείο και μετά, και έως τις πρωινές ώρες, μεταδίδεται χωρίς καν ενδιάμεσο λόγο μόνο μουσική (κατά τη γνώμη μας κι αυτή άχρωμη, δεν σε κρατάει με μουσικές επιτυχίες) και μόνο οι ενδιάμεσες μαγνητοφωνημένες αναφορές θυμίζουν ότι πρόκειται για τον Real κι όχι για κάποιον αμιγώς μουσικό σταθμό.

από harddog-sport.blogspot.com

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.