Είμαστε ενήλικες, κάναμε τις επιλογές μας, οι επιλογές μας έχουν συνέπειες

Μετά τις φονικές και καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε εισαγγελική έρευνα για συγκεκριμένα έργα που δεν έγιναν, για τις κακοτεχνίες και την κακοδιαχείριση εκατομμυρίων ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα από τις δημοτικές αρχές και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όλοι γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάληξη ΚΑΙ αυτής της εισαγγελικής έρευνας.

Από τη στιγμή που η χρεοκοπία της χώρας το 2010 δεν οδήγησε κανέναν πολιτικό στην Δικαιοσύνη και πέρασε ατιμώρητη, κανείς δεν πιστεύει πως θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για οτιδήποτε άλλο αφορά κρατικούς λειτουργούς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Όταν το τεράστιο έγκλημα της χώρας περνάει ατιμώρητο, όλα τα άλλα είναι …πταίσματα.

Η ατιμωρησία δημιουργεί ανομία, και η ατιμωρησία για την χρεοκοπία της χώρας πέρασε το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες πως ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Επίσης, πέρασε το μήνυμα σε πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες “κλέψτε παιδιά, δεν σας πειράζει κανείς”.

Έγραψα πολλές φορές μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2010 πως “Με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε. Χωρίς Δικαιοσύνη, είμαστε τελειωμένοι.”.

Βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας την χρεοκοπία της χώρας και τα Μνημόνια, αν και πολλοί κάνουν σαν να μη συνέβησαν ποτέ. Το δημόσιο χρέος που έχει ξεπεράσει πια τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ, το έχουν ξεχάσει όλοι. Μόνο τουρίστες μετράνε.

Οι διαλυμένες υποδομές της χώρας είναι αποτέλεσμα της χρεοκοπίας και των Μνημονίων.

Οι νεκροί από τις καταστροφές είναι θύματα της χρεοκοπίας και των Μνημονίων.

Βέβαια, κάναμε τις επιλογές μας.

Είμαστε ενήλικες. Έχουμε ευθύνη.

Κάναμε τις επιλογές μας και οι επιλογές των ενηλίκων έχουν συνέπειες.

Επίσης, κάναμε τις επιλογές μας σε πρόσωπα και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στους δήμους.

Κοιτάξτε τις επιλογές μας.

Θα βάζατε ποτέ στην θέση του οδηγού στο αυτοκίνητό σας στην εθνική οδό ένα τρίχρονο παιδί και θα πιστεύατε πως θα φτάσετε στον προορισμό σας;

Όχι, ε;

Ε, αυτό έχουμε κάνει στην Ελλάδα και επιμένουμε να το κάνουμε.

Φυσικά, όπως έχει καταντήσει η πολιτική στην Ελλάδα, δεν υπάρχει αξιοπρεπής και άξιος άνθρωπος που θα ασχοληθεί με τα κοινά. Τρελός είναι;

Περιμένοντας την επόμενη “πρωτοφανή” καταιγίδα, τον επόμενο “πρωτοφανή” χιονιά, τον επόμενο “πρωτοφανή” καύσωνα και τις επόμενες “πρωτοφανείς” καταστροφές με “πρωτοφανή” αριθμό θυμάτων, εγώ επιμένω:

Με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε. Χωρίς Δικαιοσύνη, είμαστε τελειωμένοι.

(Για τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Λιβύη, δεν έχουν πρόβλημα τα ΜΜΕ να πουν πως οφείλονται στις διαλυμένες υποδομές της Λιβύης, στις οποίες δεν έγινε καμία συντήρηση ή βελτίωση εξαιτίας του πολυετούς εμφυλίου πολέμου. Για τις καταστροφές από τις διαλυμένες υποδομές της Ελλάδας, κανείς δεν αναφέρεται στην χρεοκοπία της χώρας και στις περικοπές σε κονδύλια που προβλέπουν τα Μνημόνια, ούτε, βέβαια, στο ότι αυτό που συνέβη στην οικονομία της Ελλάδας μετά την χρεοκοπία του 2010, έχει συμβεί μόνο σε χώρες που βρίσκονταν σε πόλεμο.)

Πηγή pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.