Εκτέλεση στο Γέρακα: Copy paste με τη δολοφονία Σκαφτούρου – Είχε θωρακισμένο ΙΧ και μπράβους – Η «μαφία των καυσίμων» στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 38χρονος στον Γέρακα συνήθιζε να κυκλοφορεί με συνοδεία προστασίας, την οποία όμως δεν είχε το Σάββατο, ενώ οδηγούσε πάντα θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Δύο μαυροφορεμένους αναβάτες σε μια μοτοσυκλέτα, όμαδα υποστήριξης των πληρωμένων δολοφόνων του 38χρονου πρατηριούχου στο Γέρακα, κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στη Λεωφόρο Μαραθωνος, την ώρα της δολοφονικής επίθεσης το πρωί του Σαββάτου. Μαζί με τους τρεις δράστες που επέβαιναν στο λευκό φορτηγάκι, συνέθεσαν την πενταμελή εκτελεστική ομάδα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αρμόδιοι αξιωματικοί, κάνουν λόγο για… “καρμπόν” συμβόλαιο θανάτου με αυτό του “Θείου Τζο”, Γιάννη Σκαφτούρου, που εκτελέστηκε τον περασμένο Απρίλιο στα Σκούρτα Βοιωτίας. Όπως εκτιμούν, η δολοφονία σχετίζεται με το παρελθόν του θύματος και τις διαφορές που ενδεχομένως ανέκυψαν στο πλαίσιο της επικυριαρχίας στη λαθρεμπορία και νόθευση καυσίμων, δραστηριότητες έχουν εντάξει στο “ρεπερτόριο” τους ομάδες της λεγόμενης GREEK MAFIA.

Greek Mafia: Copy paste με τη δολοφονία Σκαφτούρου η εκτέλεση του βενζινά στον Γέρακα - Είχε θωρακισμένο ΙΧ και μπράβους

Εκτός από την εκτελεστική ομάδα, στο υλικό που έχουν στην κατοχή τους τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχει αποτυπωθεί μια ακόμα μοτοσυκλέτα με έναν αναβάτη, η οποία παρακολουθεί από κοντινή απόσταση την πορεία του 38χρονου την ώρα που πλησίαζε την επιχείρηση του με το θωρακισμένο αυτοκίνητο του.

Η συγκεκριμένη μηχανή προπορευέται του λευκού βαν, στο οποίο επέβαιναν οι εκτελεστές και όπως φαίνεται αποτελούσε τον προπομπό που ενημέρωνε για τις κινήσεις του θύματος. Το βιντεοληπτικό υλικό έχει καταγράψει μια ακόμα ύποπτη μοτοσυκλέτα, που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διασταυρωθεί αν σχετίζεται με την δολοφονική επίθεση.

Το λευκό φορτηγάκι ακολουθούσε με μικρή χρονική απόκλιση το Ι.Χ. του 38χρονου για 4 χιλιόμετρα επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, έως ότου φτάσει στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Εκεί με γρήγορες κινήσεις οι δράστες επιτέθηκαν στο θύμα μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο, πυροβολώντας σχεδόν εξ επαφής με δύο πολεμικά καλάσνικοφ.

Ενδεικτικό της προσπάθειας των πληρωμένων δολοφόνων να μην αστοχήσουν είναι το γεγονος ότι οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από το σημείο της δολοφονίας περισσότερους από 40 κάλυκες.

Ο 38χρονος συνήθιζε να κυκλοφορεί με συνοδεία προστασίας, την οποία όμως δεν είχε το Σάββατο, ενώ οδηγούσε πάντα θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Γέρακας

Αμέσως μετά την εκτέλεση, οι δράστες διέφυγαν με το φορτηγάκι, το οποίο εγκατέλειψαν λίγα λεπτά αργότερα στη συμβολή των οδών Μάνου Κατράκη και Αγίου Αθανασίου στη Παλλήνη, βάζοντας του φωτιά. Από τον αριθμό πλαισίου του καμένου οχήματος διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί μέσα στο 2022, από τα Δυτικά Προάστια. Οι αρχές αναζητούν μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή που πυρπόλησαν οι δράστες το όχημα, καθώς μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν μόνο μια μαρτυρία κατοίκου που κάνει λόγο για 4 άτομα που διέφυγαν από το σημείο με 2 μοτοσυκλέτες.

Οι κινήσεις των τουλάχιστον τριών δραστών είναι όμοιες με άλλες δολοφονικές επιθέσεις του παρελθόντος, όπως αυτής σε βάρος του Γιάννη Σκαφτούρου, επονομαζόμενου “Θείου Τζο”, αλλά και του Ντίμη Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο τον Μαΐο του 2021. Μάλιστα και στην περίπτωση του Σκαφτούρου, οι πληρωμένοι δολοφόνοι είχαν χρησιμοποιήσει μοτοσυκλέτα η οποία όπως αποδείχτηκε είχε δηλωθεί κλεμμένη το 2019 και πάλι από περιοχή των Δυτικών Προαστίων.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, και οι εκτελεστές του 38χρονου άφησαν τα δύο πολεμικά καλάσνικοφ να καούν μέσα στο φορτηγάκι που πυρπόλησαν, όπως ακριβώς είχαν κάνει οι πληρωμένοι δολοφόνοι του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Το παρελθόν του θύματος στον Γέρακα

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το θύμα απασχολούσε τις αρχές. Στο παρελθόν βενζινάδικο ιδιοκτησίας του, είχε γίνει στόχος αγνώστων που είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα. Το 2014, ο 38χρονος είχε κατηγορηθεί ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού με τα προσωνύμια “Σαμπρέλας”, “Καράφλας” ή “Νταίζη”, που δολοφονήθηκε, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Το 2015 σε πάρκινγκ που διατηρούσε συγγενικό πρόσωπο του θύματος, στον Κορυδαλλό, είχαν εντοπιστεί χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια και σφαίρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο χρόνια πριν, σε έλεγχο των αρχών σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας του 38χρονου είχαν διαπιστωθεί οικονομικές απάτες που σχετίζονταν με την χρήση τηλεκοντρόλ σε αντλίες και επιλογή κρυφών δεξαμενών νοθευμένων καυσίμων. Σημειώνεται ότι το 2019, “ανταγωνιστής” του Γιάννη Σκαφτούρου, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, είχε δώσει πληροφορίες για κύκλωμα διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων.

Λαθρεμπόριο καυσίμων και ελληνική μαφία, φέρεται να είναι “άρρηκτα” συνδεδεμένοι όροι τα τελευταία χρόνια, όπως διαπιστώθηκε το 2019 σε υπόθεση που χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Πίσω από το εντός των συνόρων δίκτυο, κρύβονται τέσσερις ομάδες, τις οποίες διαχειρίζονταν ηγετικά μέλη της GREEK MAFIA. Μέλη της, όπως ο Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι επίσης δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος, Μανώλης Καραγιάννης και άλλοι, ενέταξαν στην παράνομη δράση τους το λαθρεμπόριο και την νόθευση καυσίμων, δραστηριότητα που φαίνεται να αποτέλεσε και αφορμή για αρκετά “συμβόλαια θανάτου”.

GREEK MAFIA και κυκλώματα λαθρεμπόρων, φέρνουν τα τελευταία χρόνια τόνους χημικών διαλυτών με βυτιοφόρα, κυρίως από την Βουλγαρία, με παραλήπτες εταιρείες “μαϊμού”, με χρώματα και βερνίκια, οι οποίες δεν έχουν ειδικό φόρο κατανάλωσης. Οι χημικοί διαλύτες αναμιγνύονται με αμόλυβδη βενζίνη και μετατρέπονται σε ένα νοθευμένο καύσιμο. Μάλιστα αν η πρόσμιξη του διαλύτη είναι σε ποσοστό 30%, της συνολικής ποσότητας του νοθευμένου καυσίμου, αυτή δεν εντοπίζεται σε έναν επιτόπιο έλεγχο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών παρά μόνο αν υπάρχει σχετική πληροφορία και δείγμα του καυσίμου αναλυθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ενδεικτικό είναι ότι 1 λίτρο χημικού διαλύτη, κοστίζει για τον λαθρέμπορο περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια η ίδια ποσότητα πωλείται ως νοθευμένη βενζίνη για περισσότερα από 2 ευρώ.

Τα κυκλώματα φαίνεται μάλιστα να κάνουν “χρυσές” δουλειές μετά την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι καταγγελίες πολιτών για λαθρεμπόριο και νόθευση καυσίμων, αυξήθηκαν κατά 30%, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

thetoc.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.