Η έκπληξη της αιωνιότητας

Θανάσης Παπαγεωργίου - Γιώργος Μπάρλος

Στο γήπεδο της Αγυιάς, βρέθηκε το Σάββατο, ο πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της νύχτας, κι όχι μόνο, ο επιχειρηματίας Θανάσης Παπαγεωργίου. Παρακολούθησε το φιλικό παιχνίδι της σημαντικής, της αξιόπιστης φέτος Παναχαϊκής, με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Τι έγινε και προέκυψε η έκπληξη της αιωνιότητας; Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος των πατρινών, Γιώργος Μπάρλος, να είναι πλάι πλάι. Φοβερά πράγματα. Ε, όχι κι αυτό. Ουδείς το περίμενε. Αξίζει να πούμε την αλήθεια, για να ξέρετε την ταινία πριν γυριστεί. Σάββατο, μια ώρα πριν το ματς, χτυπάει το τηλέφωνο μου, από τον Παπαγεωργίου, ο οποίος μου λέει να πάμε μαζί στο γήπεδο. Είναι πια αναμενόμενο, τον τελευταίο χρόνο, όταν έρχεται στην Πάτρα, να ψάχνει στις επαφές του το όνομα Τσίπας. Γιατί; Μιλάει η ιστορία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τι έγινε και πως δεν με είδατε στις σχετικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μετά; Μου προκύπτει μια επαγγελματική υποχρέωση στην Αθήνα, και τελικά δεν πάω γήπεδο. Στην Αγυιά βρήκε τον “λύκο” Μπάρλο. Όπως το λέω. Ξεκινάει το παιχνίδι, τελειώνει το πρώτο ημίχρονο, τελειώνει όλο το παιχνίδι, και Μπάρλος-Παπαγεωργίου τα λένε σε πολύ καλό κλίμα.

Είχε, πάντως, προηγηθεί η εντελώς τυχαία συνάντησή τους, σε γνωστό καφέ της Γλυφάδας, πριν 3 βδομάδες. Μετά από εκείνη την συνάντηση, την εντελώς τυχαία, ξεκίνησε το έργο. Ο ένας να αλλάζει γνώμη για τον άλλον. Όσο γίνεται. Αυτά δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Μπάρλος και Παπαγεωργίου απλά τα είπαν. Δεν είπα ότι άλλαξαν αίματα. Δεν είπα ότι έγιναν “αδελφοποιτοί”. Όχι, βέβαια, μέχρι να τα πουν για πρώτη φόρα, ο ένας δεν ήθελε να ακούσει τίποτα από τον άλλον.

Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί να μην έρθει ο Παπαγεωργίου στην Αγυιά, το Σάββατο, στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου, του πολύ φίλου του Ευρυπίδη Τσιμπανάκου; Όταν ο Μπάρλος, πιο πριν και ως συνέχεια της πρώτης τους τυχαιότατης επαφής, δεν έμεινε στα παλιά. Τι είχε ακούσει για αυτόν. Σαν οικοδεσπότης, ανώτερης κλάσης από εκείνους τους προηγούμενους από αυτόν, του έστειλε εισιτήριο διαρκείς με κούριερ. Ακομπλεξάριστος και cool ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ανταπέδωσε την χειρονομία του, με την παρουσία του στην Αγυιά. Αναγνωρίζοντας του έτσι, ότι το κανονικό, το σκέτο καφενείο Παναχαϊκή, που παρέλαβε, το έχει κάνει σοβαρό μαγαζί.

Διαβάστε επίσης : Παίκτης μέχρι να πεθάνει

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.