Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να κάνει καλό στην ελληνική κοινωνία

Το ξεκατίνιασμα και το μαλλιοτράβηγμα που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της εκλογής νέου προέδρου, είναι θλιβερά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν πρέπει να φοβόμαστε να την δούμε και να μιλήσουμε για αυτήν, αν και καταλαβαίνω πολλούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν πάθει σοκ με όλα αυτά που λέγονται και γίνονται στο κόμμα που ήθελε να γίνει κυβέρνηση.

Αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους συντρόφους να τρώγονται μεταξύ τους για οτιδήποτε άλλο εκτός από πολιτική, εξηγεί ξεκάθαρα γιατί κατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη ξανά και θριαμβευτικά πρωθυπουργός (σ.σ. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου δεξιό ή κεντροδεξιό κόμμα -και τώρα δεν ψηφίζω κανένα κόμμα-, διαπιστώσεις κάνω.)

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν ξέρω αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ -με τη σημερινή του τουλάχιστον μορφή- μετά τις προεδρικές εκλογές, αλλά θα δεχτώ πως θα υπάρχει και θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί θεωρώ θετικό για τη χώρα μας να εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ποια θετική συνεισφορά μπορούν να έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πολιτικός που μπορεί να γίνει πρόεδρος κόμματος που έχει κυβερνήσει και διεκδικεί την κυβέρνηση της χώρας.

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει πολλούς ομοφυλόφιλους -άνδρες και γυναίκες- στην καθημερινότητά τους στη χώρα μας.

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα θέμα για τους ομοφυλόφιλους στη χώρα μας -τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων προβλέπονται και από το Σύνταγμα της χώρας και από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, χωρίς κανένα διαχωρισμό- αλλά δυστυχώς υπάρχει.

Δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2023 να είναι ακόμα θέμα το ότι ένας άνθρωπος αγαπάει έναν άλλον άνθρωπο. Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να αγαπάει όποιον επιθυμεί. Είναι η προσωπική του ζωή. Δεν μπορεί κανείς να εκφέρει γνώμη για το ποιον θα αγαπάει ένας άλλος άνθρωπος. Δεν μας πέφτει λόγος. Δεν μας αφορά.

Μετά από 100 χρόνια, οι άνθρωποι θα γελάνε με εμάς και όλους αυτούς που δεν μπορούν σήμερα να καταλάβουν πως δυο άνδρες ή δυο γυναίκες μπορούν να αγαπιούνται και να είναι μαζί, όπως γελάμε εμείς όταν σκεφτόμαστε πως, πριν από 100 χρόνια, οι γυναίκες ήταν πολίτες β΄ κατηγορίας και οι μαύροι ήταν δούλοι. Για την νεωτερικότητα δεν έχουν ακούσει οι Έλληνες;

Σκέφτομαι πως, αν ένας ομοφυλόφιλος, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα λύσει οριστικά το θέμα για την ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα θα έχει έναν πρόεδρο κόμματος που θα έχει για σύζυγό του έναν άνδρα.

Δεν λέω πως η πρόθεση του Κασσελάκη είναι να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία -ο Κασσελάκης, όπως κάθε πολιτικός, σκέφτεται την πάρτη του και την μπίζνα του- αλλά πως η εκλογή του μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ελληνική κοινωνία.

Για όσους έχουν φρικάρει με αυτά που γράφω γιατί θεωρούν πως δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, και για όσους μπορεί να θυμούνται πως βρίσκω βλακώδη την πολιτική των ταυτοτήτων, πως δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι θέλουν να βάζουν το Κράτος στη ζωή τους και στο κρεβάτι τους, και πως έχω γράψει πως θεωρώ το Σύμφωνο Συμβίωσης και τον Γάμο -για ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια- γελοία πράγματα, δεν έχω αλλάξει απόψεις, αλλά προσπαθώ να βρω κάτι θετικό από μια ενδεχόμενη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπαθώ να βρω κάτι που θα βελτιώσει την πολύ μικροαστική και υποκριτική ελληνική κοινωνία και θα συμβάλλει στο κοινό καλό.

Πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με θέματα του ποιος αγαπάει ποιον και ποιος κοιμάται με ποιον.

Να τελειώνουμε με αυτά, για να πάμε επιτέλους στα ουσιαστικά θέματα.

Γιατί το ουσιαστικό θέμα δεν είναι οι γκέι, οι στρέιτ, οι bi, οι λεσβίες, οι τρανς, οι μαύροι, οι λευκοί, οι ισπανόφωνοι, οι μετανάστες κλπ, αλλά οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Το θέμα είναι οι ανισότητες.

Οι πλούσιοι ομοφυλόφιλοι δεν είχαν ποτέ πρόβλημα να ζήσουν τη ζωή τους. Οι φτωχοί -ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι- έχουν πολλά προβλήματα. Τι να το κάνεις το “δικαίωμα”, αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ζήσεις με αξιοπρέπεια;

Όταν ψηφίστηκε το 2018 από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, έγραφα “Για να μεγαλώσεις παιδιά, εκτός από το δικαίωμα, πρέπει να έχεις και τα χρήματα για να τα μεγαλώσεις. Οπότε, δεν έχει σημασία αν το ζευγάρι είναι ετερόφυλο ή ομόφυλο. Σημασία έχει αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί.”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένα τρανό παράδειγμα πως ένας ευκατάστατος άνδρας δεν έχει κανένα πρόβλημα να παντρευτεί τον άνδρα σύντροφό του -έστω και σε μια άλλη χώρα-, να θέλει να γίνει πατέρας, και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης, αν γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει ειλικρινά να πει πως αυτό που έκανε ο ίδιος έχει να κάνει με το ότι είναι πλούσιος, και να μας εξηγήσει πως όλοι οι Έλληνες -ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι- θα μπορέσουν να παντρευτούν και να μεγαλώσουν παιδιά (σ.σ. Ξαναγράφω πως θεωρώ το γάμο γελοίο και ξεπερασμένο θεσμό αλλά, αφού θεωρείται δικαίωμα, θα πρέπει να ισχύει για όλους.)

Τούτων δοθέντων, η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λύσει κανένα πολιτικό θέμα -γιατί η Ελλάδα είναι δεμένη μετά την χρεοκοπία της- αλλά μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και να βοηθήσει τους Έλληνες να μην χωρίζονται σε διάφορες ομάδες αλλά να εστιάσουν επιτέλους στο ουσιαστικό θέμα που είναι η φτώχεια και οι ανισότητες.

(Αν ψήφιζα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, θα ψήφιζα τον Στέφανο Κασσελάκη. Για τους λόγους που αναφέρω στο κείμενο. Θα ψήφιζα αυτόν που θεωρώ πιο χρήσιμη την εκλογή του για την ελληνική κοινωνία σήμερα. Θα ψήφιζα την πιο χρήσιμη υποψηφιότητα, για να γίνω κι εγώ χρήσιμος στην κοινωνία. Μπορεί να κάνω και λάθος. Σε οτιδήποτε γράφω, μπορεί να κάνω και λάθος.)

(Εννοείται πως θεωρώ ανοησίες τις πολιτικές “απόψεις” του Στέφανου Κασσελάκη και των συνυποψηφίων του -δεν υπάρχει τίποτα το πολιτικό σε αυτό το ξεκατίνιασμα που γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες-, όπως θεωρώ ανοησίες και αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι άλλοι πολιτικοί. Θεωρώ πολύ ύποπτους όσους είναι στη Βουλή του προτεκτοράτου και όσους θέλουν να μπουν σε αυτήν, για να μας σώσουν και να …προσφέρουν. Αν θέλουμε να έχουν κάποιο νόημα οι πολιτικοί, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να φροντίσουμε η Ελλάδα να πάψει να είναι ένα χρεοκοπημένο και υποθηκευμένο προτεκτοράτο με διαλυμένες υποδομές και πάνω από 400 δισεκατομμύρια δημόσιο χρέος. Ας πάρουμε πρώτα τη χώρα μας στα χέρια μας και μετά ας σκοτωθούμε μεταξύ μας για κόμματα και πολιτικούς. Αλλά, σε αυτή την κατάσταση που υπάρχει τώρα, η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αφενός να βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας στη ζωή τους και αφετέρου να αναγκάσει τους Έλληνες να ασχοληθούν με την πολιτική και όχι με τα κρεβάτια και τις ζωές των άλλων. Η χώρα μας καταρρέει επάνω μας, χάνονται ζωές και οι νέοι Έλληνες φεύγουν για το εξωτερικό. Και εμείς σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.)

πηγή pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.