«Ειδήσεις»… από τα καφέ του Κολωνακίου για τη Ν.Δ και τις υποκλοπές

Αδιαμφισβήτητα η «γαλάζια» παράταξη αποδεικνύει σε κάθε κρίσιμη αναμέτρηση ότι είναι «μπετόν αρμέ»δεν κουνιέται φύλλο !

Η υπόθεση των «υποκλοπών» οδήγησε την αξιωματική αντιπολίτευση σε κατάθεση πρότασης δυσπιστίας… το τριήμερο της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή παρήλθε χωρίς κανένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όχι ότι το θέμα των υποκλοπών δεν είναι μείζον εθνικής σημασίας, αλλά, η «γαλάζια» παράταξη θέλησε σύσσωμη να υποστηρίξει τον πρωθυπουργό και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι συζητήσεις στα «καφέ» του Κολωνακίου κατά το τριήμερο της πρότασης δυσπιστίας, δεν είχαν επικεντρωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά στη στάση που θα κρατήσουν συγκεκριμένες ομάδες της «γαλάζιας» παράταξης.

Κυβερνητικές ομάδες που στον απόηχο των υποκλοπών, σήκωσαν το γάντι… μέσω παρεμβάσεων τους σε εκδηλώσεις που σε πολλές από αυτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν παρόν !

Να θυμηθούμε τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά:

Σαμαράς: Αντιδημοκρατική εκτροπή αν η κυβέρνηση έκανε υποκλοπές – Να μη δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι βολική δικαιολογία

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς, τόνισε: «Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. (…) Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί».

Να θυμηθούμε τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καρμανλή:

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραμανλής είχε είπε: 

«Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! 

Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που  διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών »

Παρόμοιες δηλώσεις και από τον Βουλευτή της Ν.Δ στην Ηλεία κ. Τζαβάρα :

O βουλευτής Ηλείας κ. Τζαβάρας αντικαταστάθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς παρέμενε σταθερά εκτός γραμμής κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα απορρήτου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, γιατί δεν αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, με δεδομένο ότι δεν θα προσέλθουν ο πρωθυπουργός και κάποιος υπουργός, αλλά την εξέταση ζητημάτων που άπτονται διαφάνειας του δημόσιου βίου.

«Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στην δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση», είπε κι έκρινε πως η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει με συγκεκριμένες ανακριτικές ενέργειες, να πάει στο χώρο της ΕΥΠ και να ψάξει να βρει τα έγγραφα γιατί υπάρχουν π.χ. εγκρίσεις, ποιοι παρακολουθούνται και για ποιους λόγους.

Σε ό,τι αφορά το μπαράζ αποκαλύψεων είπε ότι «δεν θρυλούνται και τόσο πολύ γιατί απ’ ότι φαίνεται είναι τόσο περιγραφικές μέχρι κεραίας οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας που κανένας δεν μπορεί να πει ότι όλα αυτά κινούνται στο χώρο της φαντασίας».

«Θα υπεράσπιζα την αξιοπρέπεια μου, προσωπική και πολιτική» είπε για την περίπτωση που ο ίδιος μάθαινε ότι παρακολουθούνταν. Τέλος, χαρακτήρισε παράλειψη της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν απευθύνθηκε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών σχετικά με  το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τις προωθούμενες αλλαγές στην ΕΥΠ. 

Στα «καφέ» του Κολωνακίου αναρωτιόνται, όλες οι άνωθεν δηλώσεις τι έγιναν ; Χάθηκαν ;  Πως οι άνωθεν πολιτικοί, υπερασπίστηκαν τις δηλώσεις τους – τις δημόσιες τοποθετήσεις τους… το τριήμερο της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Τα μεγάλα ειδησεογραφικά site έγραψαν .. Με… επιστολή καταψηφίζουν Σαμαράς και Καραμανλής παρά την επιθυμία τους για «άπλετο φως»

Κανείς από τους δύο δεν βρισκόταν στη τελευταία συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, διαλέγοντας να καταψηφίσουν με επιστολή ψήφο την πρόταση μομφής.

Σύμφωνα με τα άνωθεν, όλοι κατανοούμε την παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εσωτερικά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όλοι κατανοούμε ότι το κόμμα ελέγχεται πλήρως και η «γαλάζια» παράταξη είναι «μπετόν αρμέ» σ όλες τις κρίσιμες αποφάσεις.

Τα ερωτήματα γεννιόνται για τους άνωθεν πολιτικούς που σήκωσαν το γάντι.. τι είπαν στους ψηφοφόρους τους; Τι είπαν στον περίγυρό τους μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές. Τι είπαν στους δημοσιογράφους που ερωτήθηκαν ; Τι είπαν στις οικογένειες τους ; 

Όταν οι ίδιοι ζητούσαν Φως.. Άπλετο Φώς ; όταν οι ίδιοι  μιλούσαν για Αντιδημοκρατική εκτροπή ; όταν οι ίδιοι θα υπερασπίζονταν την αξιοπρέπεια τους, προσωπική και πολιτική» στη περίπτωση που μάθαιναν ότι παρακολουθούνταν ;

Υ.Γ (1): Αχ… αυτά τα μεγάλα λόγια !!! Αχ… αυτές οι αρχηγικές τάσεις !!! Αχ…

Υ.Γ(2): Ξέρετε όλοι στοχεύουν, στο γεγονός ότι ο κόσμος έχει μνήμη «χρυσόψαρου».. Μάλλον έχουν δίκαιο !

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.