Έχουμε στα χέρια μας το καλύτερο φιλέτο και καθόμαστε;

Σωτήρης Γεωργίου

Οι πρόσφατες εκδηλώσεις αθλητικού τουρισμού που διοργάνωσε η κορυφαία και βραβευμένη εταιρεία Active Media του Άκη Τσόλη στο Costa Navarino, με το Navarino Challenge, και στη Σαντορίνη, με το Santorini Experience, δείχνουν ένα ακόμα δρόμο που πρέπει να επενδύσει η πατρίδα μας.

Η παρουσία στην παρουσίαση της εκδήλωσης του πρώτου event του Αμερικανού πρέσβη κ. Πάιατ και η συμμετοχή των υπουργών κ.κ Αυγενάκη και Θεοχάρη, που έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα, έδειξε ότι η Ελλάδα μπορεί να διοργανώσει τις καλύτερες σχετικές εκδηλώσεις και στη καλύτερη τοποθεσία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στα events παραβρέθηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και φυσικά ο μεγάλος Νίκος Γκάλης και όλοι μαζί χωρίς το άγχος του πρωταθλητισμού, συμμετείχαν σε πολλές αθλητικές αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις. Φίλοι του αθλητικού τουρισμού από πάνω από 40 χώρες σύσφιξαν τις σχέσεις τους, γνώρισαν τις ομορφιές της Σαντορίνης και της Πύλου και ανανέωσαν το ραντεβού τους.

Ο αθλητικός τουρισμός είναι ο πλέον αναπτυσσόμενος παγκοσμίως με την χώρα μας να έχει μείνει αρκετά πίσω από ανάλογες δράσεις.Εχουμε το καλύτερο φιλέτο της γης και ο εναλλακτικός τουρισμός έχει πολλά οφέλη άγνωστα ακόμα για το ευρύ κοινό, ακόμα και τους επιχειρηματίες.

Καταρχάς, ένα τέτοιο event προσελκύει πιο εύκολα ένα υποψήφιο τουρίστα και μάλιστα από το λεγόμενο ακριβό κομμάτι του τουρισμού και του δημιουργεί τις καλύτερες αναμνήσεις και άρα επιθυμία επανάληψης.

Ο αθλητικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός που η πατρίδα μας έπρεπε να είναι πρώτη, ο ιατρικός τουρισμός, ο αρχαιολογικός, ο γαστρονομικός και πολλά είδη ακόμα πρέπει να αναπτυχθούν άμεσα με πρωτοβουλίες και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Βενετία έχει 30εκ. τουρίστες το χρόνο, όσους έχει ολόκληρη η Ελλάδα, που έχει ανεκμετάλλευτο, για παράδειγμα, τον χειμώνα της.

Σε μια εποχή ακραίου ανταγωνισμού, επιβάλλεται να γίνουμε πιο ελκυστικοί και να ακολουθήσουμε τα διεθνή πρότυπα για να στηρίξουμε την ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας.

  • από το άρθρο του δημοσιογράφου, αρθρογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού του Sport24 Radio 103.3, Σωτήρη Γεωργίου, στο pelop.gr.
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.