Δύσκολο να πετύχεις στην Πάτρα, αλλά το «Δέντρο των Ξωτικών» πέτυχε! Και είναι μόνο η αρχή!

Το Τσίπας Μπλοκ δεν είναι παπαγαλάκιας. Να πουλάει πράμα από καρμπόν. Mε τον ίδιο τίτλο, με το ίδιο κείμενο, ίδιες αράδες Να με διαβάζεις και να είναι σα να διαβάζεις άλλους. Λες και διαβάζεις το ίδιο, όποιο site να επισκεφτείς. Με τα ίδια δελτία τύπου, παρουσιάζουν τα γεγονότα. Με αυτά θέλουν να ξεχωρίσουν, να κάνουν τη διαφορά, να γίνουν παράγοντες. Να πάρουν τις λιγοστές διαφημίσεις, αλλά δεν γίνεται έτσι. Δεν έχουν καμία τύχη.

Και για για το «Δέντρο των Ξωτικών». Ποιο «Δέντρο των Ξωτικών»; Ο πολυχώρος του «5 ΕΨΙΛΟΝ», στην Ηρώων Πολυτεχνείου και Αιγύπτου 1, που μεταμορφώθηκε σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο τοπίο, και έφερε τα Χριστούγεννα και στην Πάτρα, επιτέλους. Από τις 2 Δεκεμβρίου, τότε άνοιξε. Αμέσως κέρδισε τους μικρούς και τους μεγάλους, κέρδισε όλα τα στοιχήματα. Και κανείς δεν μας κοροϊδεύει πια. Έχουμε και εμείς Χριστουγεννιάτικο χωρίο. Φοβερά πράγματα. Εδώ δεν είχαμε Χριστουγεννιάτικο χωρίο και θέλουμε να παίξουμε προχωρημένη και μοντέρνα πόλη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μην ψάξεις να μελετήσεις και να συγκεντρώσεις στοιχεία, για το ποιος είναι ο συγγραφέας του. Στέφανος Οικονόμου και Γιάννης Ροδόπουλος. Έχεις ακούσει πολλές ιστορίες για αυτούς, έχουν πλάσει πολλά θέματα, που έχουν μείνει στο χρόνο, από γενιά σε γενιά, όλοι τους ξέρουν. Έτσι και τώρα, στο «Δέντρο των Ξωτικών».

Πετυχαίνω στη Πάτρα, τι θα πει; Εγώ που σε αμφισβήτησα, δεν πίστεψα σε σένα, ίσως και να σου έκλεισα την πόρτα. Τώρα, που βλέπω, όμως, που έφερες το φως, το έως, την αφύπνιση, τη δημιουργία. Τρέχω από πίσω σου, για να πάρω κομματάκι από την πίτα της επιτυχίας. Λάθος, κύριοι, ο κόσμος δεν είναι τυφλός, για να πιστέψει ότι το έκανε αυτός, το έκανε εκείνος. Το «Δέντρο των Ξωτικών» είναι αυτών των δύο προσωπική επιτυχία. Και αν δεν εμφανιστεί και το άλλο διαβολικό κακό, που χαρακτηρίζει στην Πάτρα “Ξεκινάμε κάτι, πηγαίνει «σφαίρα» και μετά από λίγο τσακωνόμαστε” Δεν θα εμφανιστεί, στην περίπτωση αυτή, το έχω τσεκάρι. Μετά το Χριστουγεννιάτικο χωρίο, που θα είναι έως τις 7 Ιανουαρίου, ο ιστορικός πολυχώρος «5 ΕΨΙΛΟΝ», ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και άλλα πρωτοποριακά έργα, όπως street food.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.