“Δυνατό χαστούκι” από το ειδικό δικαστήριο στο ΣΥΡΙΖΑ στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου! Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών (η ανώτατη που προβλέπεται) με αναστολή καταδικάστηκε ο Νίκος Παππάς. Σε πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Καλογρίτσας. Περεταίρω έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας για όσα κατέθεσε η μάρτυρας Ευθαλία Διαμαντή περί “σακουλιών με χρήματα”

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Αυτή είναι η ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος. Στον συγκατηγορούμενο του, επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστήριου, Δημήτρης Ασπρογέρακας, ο οποίος είχε προτείνει φυλάκιση ενός έτους για τον κ. Παππά και έξι μηνών για τον κ. Καλογρίτσα, ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του δεύτερου, Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία είχε πει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από το γραφείο του Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Όλγας Σμυρλή για τους δύο κατηγορουμένους, το Ειδικό Δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα ένοχους για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός κηρύχθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ ο επιχειρηματίας έτυχε της ίδιας ποινικής μεταχείρισης για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου ,αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα ανακοίνωσε την ετυμηγορία των 13 ανώτατων δικαστών που συγκρότησαν το Ειδικό Δικαστήριο στην οποία κατέληξαν μετά από διάσκεψη που προηγήθηκε τις επόμενες μέρες κεκλεισμένων των θυρών.

πηγή

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.