Δίκτυο “delivery” κοκαΐνης σε μέλη της showbiz

Πελατολόγιο… υψηλού επιπέδου διέθετε η ναρκοοργάνωση που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η συμμορία διακινούσε κοκαΐνη με… delivery σε πολυτελείς οικίες της Εκάλης, της Κηφισιάς, του Κολωνακίου, του Ψυχικού, της Βούλας και αλλού, με το πελατολόγιο να τραβά αμέσως το ενδιαφέρον των αστυνομικών, καθώς στη λίστα πελατών υπάρχουν ονόματα που παραπέμπουν σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τραγουδιστές, αθλητές και δημοτικούς άρχοντες.

Η παράδοση ήταν και αυτή εναρμονισμένη με την κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι παραγγελίες πραγματοποιούνταν μέσω SMS ή ηλεκτρονικών εφαρμογών και στη συνέχεια ερχόταν η απάντηση από τα μέλη του κυκλώματος με τον ίδιο τρόπο για το σημείο της παράδοσης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα ραντεβού κλείνονταν συνήθως σε σημεία κοντά στα σπίτια των πελατών, ενώ η τιμή του γραμμαρίου της «λευκής σκόνης» ανερχόταν σε 70 με 100 ευρώ, με τα μέλη της οργάνωσης να χρησιμοποιούν δύο αυτοκίνητα, τα οποία διέθεταν ηλεκτρικές κρύπτες. Η μία κρύπτη ήταν στην πόρτα του οδηγού και άνοιγε όταν ο οδηγός άναβε τους προβολείς, τα πίσω φώτα ομίχλης και πατούσε το μπουτόν ξεκλειδώματος. Η άλλη κρύπτη άνοιγε με τον ίδιο τρόπο, καθώς με το πάτημα του φρένου άνοιγε το πορτάκι στο πλάι του καθίσματος του οδηγού.

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο zougla.gr πως τα άτομα που εμφανίζονται στα κιτάπια του κυκλώματος να έχουν «ψωνίσει» ναρκωτικά θα περάσουν μια «βόλτα» από την Ασφάλεια προκειμένου να δώσουν σχετικές εξηγήσεις.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως για τις αγορές, πελάτες και έμποροι χρησιμοποιούσαν προκειμένου να μην καρφώνονται συνθηματικά όπως «μαντάμ», «πίτα γύρο», «πακέτο τσιγάρα», «μονό» κ.ά.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς έξι άτομα, μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία χαρακτηριστικά της δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι:

 -η λειτουργία με τη μορφή «καταστήματος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε βάρδιες,

 -η χρήση ηλεκτρικών κρυπτών σε Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών,

 -η διακίνηση με κατ’ οίκον παράδοση («delivery») και

 -το μεγάλο εύρος του πελατολογίου, καθώς έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από (200) συναλλαγές.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία αναφορικά με τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκαν η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της και συγκεκριμένα:

-33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, τον διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με άμεση συνεργάτιδα 30χρονη συλληφθείσα, ενώ

-τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

-από zougla.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.