Διαβάστε στο Tsipas Blog : «Ειδήσεις»… από τα καφέ του Κολωνακίου για την Κουμουνδούρου

Θέλεις να μάθεις τα γεγονότα ως έχουν; Θέλεις πραγματικά να είσαι στο κέντρο των αποφάσεων ; Μπορείς πολύ εύκολα να πάρεις το αυτοκίνητο σου ή αλλιώς το ΚΤΕΛ και να βρεθείς στα «καφέ» του Κολωνακίου.

Στους γνωστούς πεζόδρομους της Βουκουρεστίου, της Βαλαωρίτου, της Μηλιώνη ή/και της Τσακάλωφ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σ΄ αυτούς τους δρόμους, στα «καφέ», μπορείς να μάθεις από αξιόπιστα χείλη την αλήθεια.. από αυτούς που βλέπεις στη τηλεόρασή σουαπό αυτούς που είναι μέσα στα πράγματα ή/και διαμορφώνουν τα πράγματα !

Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να κάτσεις διακριτικά δίπλα… και να «στήσεις» αυτί ! Πρόσεχε όμως μην σε καταλάβουν.. αν και πολλοί από αυτούς φωνάζουν – μιλάνε δυνατά και μπορείς να ακούς με ευκολία, είτε σε ενδιαφέρει.. είτε όχι !

Λοιπόν, από την επίσκεψη του tsipasblog.gr στα «καφέ» του Κολωνακίου και με σκοπό να μάθουμε τι συμβαίνει στη Κουμουνδούρου και μερικά αφορούν άμεσα την Αχαΐα, κάναμε τις απαιτούμενες επισκέψεις… πάντα με διακριτικότητα !

  1. «Έπεσαν» οι μάσκες

Ας ξεκινήσουμε με τα εσωκομματικά και την Πολιτική Γραμματεία στις 2 Ιουλίου που αφορούν και την Αχαΐα :

Με μια μόνο λέξη θα περιγράψουμε την πραγματικότητα… έπεσαν «οι μάσκες» πολλών «συντρόφων»… και «καλά» υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα. Άλλη «μάσκα» φορούσαν στην Αχαΐα και άλλη «μάσκα» στην Αθήνα. Άλλον αγκάλιαζαν στην Αχαΐα μπροστά στον κόσμο και άλλον αγκάλιαζαν στην Αθήνα. Άλλα έλεγαν στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα και άλλα έκαναν στην Αθήνα.

Η Αθήνα «το’ χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι» στην Αχαΐα.Έπρεπε να υπάρξει «μετωπική» σύγκρουση στη Πολιτική Γραμματεία, να υπάρξει επίσημη πρόταση από συγκεκριμένη φράξια – συνιστώσα,  να γραφτεί σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά site για να καταλάβουν οι Αχαιοί τη ψηφίζουν τελικά.

Έπρεπε να «φύγει» ο Τσίπρας, έπρεπε να χάσουν το 50% της δύναμης του κόμματος στην Αχαΐα για να καταλάβουν οι Αχαιοί τελικά που ανήκει ο καθένας – και αν ήταν με τον Αλέξη Τσίπρα ή όχι !

Α…Για να μην ξεχάσω.. έθεσε και το ζήτημα του αρχηγού στην Πολιτική Γραμματεία ! Ότι θα πρέπει να γνωρίζει καλά οικονομικά, να είναι αριστερός, να έχει σχέσεις με διεθνείς οργανισμούς, να έχει εμπειρία κοινοβουλευτική… Όταν ερωτήθηκε ευθέως, από «συντρόφους», έδωσε την απάντηση… αναφέροντας το όνομα αυτού που «αγκαλιάζετε» επί χρόνια στην Αθήνα και υποστηρίζετε ! Δεν πρότεινε τον Αλέξη Τσίπρα – δεν τον ανέφερε καν, μη κάνετε το ίδιος λάθος που κάνατε όλα αυτά τα χρόνια.. ανέφερε το όνομα του αρχηγού της φράξιας που ανήκει!

Θα δείτε και άλλα… που δεν τα έχετε ξανά δει ! Μακριά νυχτωμένοι οι Αχαιοί.

2) Ανεπάγγελτοι !

Οι άλλοτε μεγάλοι πολιτικοί, αυτοί που θέλουν να «καθορίζουν» τις τύχες μας – και κάποτε το έκαναν, αυτοί που αν τους βγάλεις την πολιτική ιδιότητα δεν έχουν τίποτα… που να το περίμεναν ότι ήρθε η ώρα να μην έχουν ιδιότητα και μισθό.

Όλοι αυτοί σήμερα, προσπαθούν να προσεγγίσουν εκλεγμένους βουλευτές, πρώην βουλευτές, υποψηφίους βουλευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν για να δημιουργήσουν μια νέα φράξια. Άκουσον, Άκουσον, επειδή δεν κατάφεραν να εκλεγούν προσπαθούν να αποκτήσουν ιδιότητα μέσα από μια φράξια ώστε να μπορούν να κάνουν «συναλλαγή», με τον/την νέο/νέα Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πάτε να δουλέψετε γιατί έχετε πλέον «χάσει» την επαφή με τον κόσμο και ευθύνεστε για το εκλογικό αποτέλεσμα; Α… ξέχασα, δεν έχετε δουλειά.. δουλειά σας ήταν η πολιτική !

3) Κοίτα το μπόι σου καλέ !

Από πολιτικές θεωρίες πήξαμε. Από παιδία του κομματικού σωλήνα πάλι πήξαμε. Από ανθρώπους που δεν έχουν καταφέρει τίποτα απολύτως από μόνοι τους αλλά πάντα μέσα από ένα προστατευμένο κομματικό περιβάλλον πάλι πήξαμε. Από «ονόματα» πάλι πήξαμε. Από «υποψηφίους» που αυτό προτείνονται και μετά αλλάζουν άποψη πάλι μόνοι τους.. πάλι πήξαμε. Από ανθρώπους που πάντα το κόμμα βρίσκει μια θέση να τους βολέψει για να βγάζουν τον επιούσιον κάθε μήνα χωρίς άγχος.. πάλι πήξαμε ! Από «προστατευμένους» αστέρες… πάλι πήξαμε!

Εσύ φίλε που αυτό προτείνεσαι και κάνεις και δημόσια κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, καλό είναι να δεις το μπόι σου και να αναρωτηθείς… αν ποτέ σου θέλησες πραγματικά να βοηθήσεις τον πολιτικό χώρο που λες ότι ανήκεις. Εσύ φίλε που θεωρείς τον εαυτό σου ελίτ της αριστεράς και δίνεις «διαρροές» μέσω των φίλων σου ότι πρέπει να εκλεγείς χωρίς να κατέλθεις στο κυνήγι του σταυρού από τους ψηφοφόρους, ποιος πιστεύεις ότι είσαι ; Επειδή έχεις «όνομα» ; «Όνομα» έχει και ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και άλλοι πολλοί.., θέλεις να ανήκεις στην κατηγορία αυτή – αλλά, από την αριστερή πτέρυγα ;

Πήγαινε να ρωτήσεις τον «καθοδηγητή» σου που άλλα λέει στο ένα κανάλι και άλλα στο άλλο… ξέρεις εσύ πολύ καλά που αναφέρομαι!

Τα καφέ του Κολωνακίου «γελάνε» με το μπόι σου, σε βγάλανε μπροστά και την «είδες» όπως λένε και στη Πάτρα.

Σε «βγάλανε» μπροστά – σε διαφημίζουν τα ΜΜΕ όχι γιατί σε πιστεύουν.. αλλά για να κάνουν αυτοί τη δουλειά τους – να μην καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει ούτε έναν νέο ψηφοφόρο στην 2η εκλογική αναμέτρηση από τις εκλογές στις 21 Μάιου.  Τα κατάφεραν !

4) Τον κάψατε τον άνθρωπο

Είναι πανεπιστημιακός, γνώστης του αντικειμένου, αλλά.. φτάνει ! Έχει γυρίσει όλα τα studio όλων των καναλιών. Στο τέλος έχει αρχίσει και αυτός να την «ακούει»,  θεωρεί τον εαυτό του «Δον Κιχώτη» του ΣΥΡΙΖΑ . Δώστε του κάτι, μια θέση να ηρεμήσει.. γτ δεν εκλέχθηκε ! Η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει κουραστικός. Η ίδια «φάτσα» κάθε μέρα όλη μέρα σ΄όλα τα ΜΜΕ. Είναι καλός πανεπιστημιακός.., μην τον κάψετε τον άνθρωπο.

5) Πείτε του να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη

Κατά την προεκλογική περίοδο γύριζε όλα τα studio των τηλεοπτικών εκπομπών, έλεγα κάθε φορά και από μια αστοχία, έκανε κάθε φορά κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πάντα αδιάβαστος και έκανε και χιούμορ, ήταν η χειρότερη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να δει κάθε ψηφοφόρος.

Σήμερα, συνεχίζει.. βγάνει και λέει ότι θέλει κάνοντας επιπλέον κακό στον «πληγωμένο» ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον δεν εκλέχθηκε …ας του πείτε να πάρει και τη γυναίκα του μαζί και να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη !

6) Η κυρία μαγείρισσα

Επειδή είναι «μαγείρισσα» πρώτης τάξεως, έχει χάσει την επαφή της με τον κόσμο και δεν γνωρίζει πως ζουν οι άνθρωποι που δουλεύουν όλη μέρα κάθε μέρα – γι αυτό βγήκε και είπε ότι της ήρθε κάνοντας μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Επειδή είναι «μαγείρισσα»… τα μαγείρεψε καλά και τελικά εκλέχθηκε και αυτή τη τετραετία. Άντε και με τον σκούφο του Chef την επόμενη στη Βουλή.

7) Ωραίο στυλ

Όταν βλέπεις αφιερώματα σε εφημερίδες, σε μεγάλα ειδησεογραφικά site.. που αναφέρουν το πόσο ωραίο στυλ έχει, λεπτομέρειες για τη παιδική ηλικία, για την ακαδημαϊκή πορεία, για το μαλλί, για το γυαλί…. Τότε καταλαβαίνεις το αποτέλεσμα! Ναι θα βγει !!!! Δεν χρειαζόμαστε καν εκλογές! Το σύστημα δούλεψε και δουλεύει !

8) Να τον στηρίξουμε για Πρόεδρο

Ημέρα Πέμπτη αν δεν κάνω λάθος, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ έχει βγει «λαβωμένος» από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση στις 21 Μάιου και διεξάγετε η κεντρική επιτροπή του κόμματος στο ξενοδοχείο intercontinental. Ξέρετε ότι υπήρξαν τηλεφωνήματα για να ενημερώσουν μέλη της κεντρικής επιτροπής ότι σε περίπτωση που παραιτηθεί ο Τσίπρας, θα πρέπει να στηρίξουμε τον κύριο …

Δεν γράφουμε το όνομα γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες ! Απλά θα σας πω ότι διατηρεί καλές σχέσεις με την Αχαΐα, να το πω καλύτερα.. διατηρεί καλές σχέσεις με ανθρώπους που ανήκουν σε συγκεκριμένη φράξια στην Αχαΐα, αυτοί τον πρότειναν για να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής – πίεσαν ακόμη και συγγενικά πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα για να τον κατεβάσουν στις εκλογές του 2023. Εκλέχθηκε βουλευτής… όχι στην Αχαΐα, αλλά πλησίον μας.  Απλά θα σας πω ότι στη περιοχή που εκλέχθηκε το έπαιζε σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα και στην Αχαΐα και Αθήνα ήταν υποταγμένος στην φράξια του ! Να τον χαίρεστε !!!

Θα περάσετε καλά στον Νομό που εκλέχθηκε… άλλος ένας ευεργετημένος επί των ημέρων του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ! 

9) Μην είδατε τον Παναή;

Ρε παιδιά που είστε χαμένοι ; Εκλεγμένοι βουλευτές, άνθρωποι με αγάπη στον πλησίον σας, άνθρωποι που ζητούσατε τη ψήφο του λαού, άνθρωποι που αγκαλιάζατε όλο τον κόσμο.. άνθρωποι αγαπητοί με όραμα και όνειρα για τη περιοχή σας…έτσι λέγατε !  Μην είδατε τον Παναή;

Η μεγάλη αγάπη τελείωσε στις 21 Μάιου. Πήρατε αυτό που θέλατε και τώρα από εδώ παν κι οι άλλοι ;

Δεν φτάνει να είναι μόνο «καλός» άνθρωπος – αν είναι, μακάρι να είναι και θέλουμε να είναι.. πρέπει να είναι και ικανός !

Λέγατε ότι του το χρωστούσατε… ότι ήταν άδικο ! Έστησε την πελατειακή του σχέση στην προηγούμενη αιρετή θέση του, αλλά και  μέσω της εργασίας του που πληρωνόταν κάθε μήνα και τελικά.. του εξασφαλίσατε και νέο μεγαλύτερο μισθολόγιο για 4 χρόνια !

Τώρα να δείτε πόσο άδικο θα είναι για σας… Μυαλό «κουκούτσι»..

“Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Υ.Γ: Όσον αφορά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, θα μάθετε τα νέα στην επόμενη ενημέρωση από τα «Καφέ του Κολωνακίου»… αλλά θα σας ενημερώσουμε σύντομα και για τα τεκταινόμενα της Αχαΐας με λεπτομέρειες από τα καφέ της «Ρήγας Φεραίου» .

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.