Διαβάστε στο Tsipas Blog : «Ειδήσεις»… από τα καφέ της Δυτικής Ελλάδας για την Περιφέρεια

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος θα είναι και πάλι Περιφερειάρχης από την πρώτη κιόλας Κυριακή. Μην μου πείτε ότι το γράφω διότι ανήκω σε κάποια «λίστα» Πέτσα.

Το ξέρουν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι ! Ο Νεκτάριος Φαρμάκης «βαδίζει» ακριβώς στα βήματα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την πρώτη Κυριακή και με διαφορά… μπορεί και μεγαλύτερη από 20% μονάδες από οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Είμαστε ήδη στα μέσα Ιουλίου και κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις. Άρα, μέχρι και σήμερα και με τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ του Νεκτάριου Φαρμάκη, παίζει μπάλα σ΄όλη την Περιφέρεια ΜΟΝΟΣ του, χωρίς να υπάρχει ακόμη κάποιο επίσημο χρίσμα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ή ΣΥΡΙΖΑ, ακούγαμε το όνομα του Θάνου Μωραΐτη, ο ίδιος το έχει διαψεύσει πολλές φορές από τις αρχές του έτους… πόσο δε τώρα που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής.

Θάνος Μωραΐτης – News.gr

Κάποια στιγμή, μετά την εκλογική μάχη στις 21 Μάιου, έγινε «κρούση» σε έναν νέο πολιτικό με κοινή αποδοχή από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, προβεβλημένο στα ΜΜΕ τόσο στα τοπικά όσο και στα Αθηναϊκά, δημιουργικό, με επιχειρηματολογία και θέσεις που ασπάζονται δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι.  Οι πληροφορίες μας «λένε» ότι όπως ξεκίνησε η κουβέντα, έτσι και «έκλεισε» σε μόλις ένα λεπτό – με την μη αποδοχή της πρότασης από τον νέο πολιτικό.

Στο τραπέζι έχει αρχίσει να παίζει «δυνατά» το όνομα του Γρηγόρη Θεοδωράκη, του εκλεγμένου για μια ημέρα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στην Αιτωλοακαρνανία – που έχασε την έδρα στην 2η εκλογική μάχη στις 25 Ιουνίου.

Απόψε η προεκλογική ομιλία του Γρηγόρη Θεοδωράκη στο Μεσολόγγι -  Messolonghi News

Μερικοί ανέφεραν και το όνομα του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στην Αχαΐα και πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Άρη Ανδρικόπουλου.

Ο Πατρινός αντιστράτηγος Άρης Ανδρικόπουλος νέος υπαρχηγός της Ελληνικής  Αστυνομίας | tempo24.news

Άλλοι, «έριξαν» στο τραπέζι το όνομα της Σίας Αναγνωστοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ήδη δυο τετραετίας (πρώην Υφυπουργός) και εκλεγμένη στις εκλογές του 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να «ανοίξει» πανιά το 2024 για την Ευρωβουλή.

! Κάτι τέτοιο αν τελικά εκλεγόταν, θα άνοιγε τη πόρτα της βουλής στον Γιώργο Κυριακόπουλο που έχασε την έδρα στις δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Η Σία Αναγνωστοπούλου στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» στο κανάλι της  Βουλής | ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Μέχρι και σήμερα, τίποτα δεν είναι σίγουρο και κανείς δεν «μιλάει» από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση προκαλεί πάντως πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ που σήκωναν τη σημαία του κόμματος με πάθος, με αξίες, με δυναμισμό, ανιδιοτελώς όπως έλεγαν, σήμερα δεν «εκφράζουν» καμία απολύτως θέση ή πρόθεση ή/και πρόταση για την εκπροσώπηση στην Περιφέρεια.

Θα είναι απορίας άξιον, να δούμε τελικά πόσο ιδεολόγοι είναι όλοιαυτοί που έβγαιναν στους δρόμους με τις σημαίες και φωτογραφιζόντουσαν – με άμεση ανάρτηση στα social media !

Ουδείς δεν «μιλάει»… ρε παιδία επειδή το κόμμα δεν είναι πλέον κόμμα εξουσίας, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας «παραμέρισε» για να κάνετε αυτό που διακαώς θέλατενα «υπερασπιστείτε» τις «δήθεν» αριστερές ιδέες σας, σήμερα, κανείς δεν «θέλει» ;

Μήπως ξεχάσετε οι επιλαχόντες βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την ύπαρξη του κόμματος ; Μήπως ξεχάσατε όσα λέγατε στον κόσμο μέχρι τις 21 Μάιου- τότε που κυνηγάγατε τον σταυρό;  Ιδιαίτερα οι υποψήφιοι που ο κόσμος τους τίμησε με χιλιάδες σταυρούς …και τους έδωσε μια θέση αξιοπρεπέστατη – ψηλά στην κατάταξη των υποψηφίων βουλευτώνπου είναι Οέο ;

Θυμάμαι, είχατε δουλειές μεταξύ της πρώτης και δεύτερης εκλογικής μάχης, εξαφανιστήκατε πολλοί… δεν βοηθήσατε καθόλου τον πολιτικό σας χώρο.

Τώρα, όλοι έχετε δουλειά, δεν προλαβαίνετε, έχετε υποχρεώσεις, έχετε γραφεία… για να προβείτε όμως στην εκλογική μάχη της βουλευτικής έδρας… τα ξεχάσατε όλα !

Ο σύζυγος της κυρίας που ήταν παντού παρών; Η αγωνίστρια των δρόμων και των αγώνων ; Ο αγωνιστής με την εφημερίδα παραμάσκαλα ; Ο παραλίγο «Υπουργός» που είχε κανονίσει και διορισμούς ;  Αυτός που μιλούσε για «τσίπουρα» στις προεκλογικές συγκεντρώσεις ; Ο αδερφός που κανόνιζε διορισμούς και έταζε σε όποιον μιλάει Ελληνικά ;

Που είστε ωρέ Αγωνιστές ;  

Μην πω άλλα… δεν θέλω να γίνω περισσότερο «κακός» ! Αλλά, όλα αυτά ευθύνονται για τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ή ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλοί αναρωτηθήκατε την ημέρα των εκλογικών αποτελεσμάτων στις 21 Μάιου.  

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, τα αληθινά και ανιδιοτελή στελέχη που πίστεψαν και ακολούθησαν το Αλέξη Τσίπρα δεν ευθύνονται… οι ευθύνες έχουν ονοματεπίθετα – που αυτές τις μέρες έχουν εξαφανιστεί και θέλουν να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα ή/και στην Αθήνα – στα κεντρικά ή ακόμη και στον Αλέξη Τσίπρα!

Που είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας να δώσουν απαντήσεις ; Ποιος/α θα θέσει τον εαυτό του στον πολιτικό στίβο της Περιφέρειας για το καλό του κόμματος και της αριστερής ιδεολογίας ; Γιατί δεν «φωνάζετε» το πρωτοκλασάτο στέλεχος που αυτό προτάθηκε για Πρόεδρος του κόμματος και μετά πήρε πίσω την υποψηφιότητα του ;

Στη περιοχή έχει δυνατά αιρίσματα τόσο από πρόσωπα αιρετών που το σπρώχνουν με χίλια,  όσο και από τον κομματικό μηχανισμό. Μήπως έφτασε η ώρα να «βοηθήσει» τον πολιτικό χώρο που ανήκει και τον έχει αναδείξει ;  Μήπως η θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη είναι «λίγη» ;  

Το νέο λογότυπο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής

Όσον αφορά ο «ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π’ ανατέλλει μας οδηγεί», αποφάσεις δεν έχει πάρει ακόμη. Υπεύθυνος για τις υποψηφιότητες έχει οριστεί ο Κώστας Σκανδαλίδης. Μη με «παρεξηγείτε», αλλά το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΠΑΣΟΚ.. είναι λίγο ΚΙΝΑΛ, λίγο ΕΛΙΑ και λίγο ΠΑΣΟΚ από το «σήμα» … και το όνομα που προσπαθεί να διατηρήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Να ενημερωθούν οι πολίτες για τον τρόπο  λειτουργίας των προγραμμάτων “Άθληση για Όλους”» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Στη περιοχή μας «ακούγονται» διάφορα όπως το όνομα του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, καθότι ήρθε δεύτερος πίσω από την Χριστίνα Σταρακά, που τελικά εξελέγη. Στη Πάτρα ακούγετε το όνομα της Κατερίνας Σολωμού, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο. 

Κατερίνα Σολωμού: Η βία καλπάζει, η Πολιτεία απουσιάζει… - dete.gr

«ΑΠΩΛΕΙΕΣ» από την ομάδα σύμφωνα με το κάτωθι ρεπορτάζ της Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» των Πατρών.

 
Την ίδια ώρα η περιφερειακή ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των εξελίξεων, αλλά και των καθυστερήσεων εμφανίζεται αποδεκατισμένη, καθώς σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, οι Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Δριβίλας και ενδεχομένως και ο Κώστας Καρπέτας, ενώ ήδη τέσσερις είτε νυν, είτε πρώην περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Παναγιώτης Μπράμος από την Ηλεία, Χρήστος Μπούνιας από την Αχαΐα, Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου από την Αχαΐα και Αγγελική Ρούση – Ντζιμάνη από την Αιτωλοακαρνανία θα είναι υποψήφιοι με τον Ν. Φαρμάκη.

Υστερόγραφο του tsipasblog.gr

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως πορεύονται- και αν συνεχίσουν έτσι,  στις Περιφερειακές εκλογές, όχι μόνο δε θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν στα «ίσια» τον Νεκτάριο Φαρμάκη διότι πλέον βρίσκονται στο +5, αλλά θα καταποντιστούν !

Είναι άδικο για ιστορικούς πολιτικούς χώρους, για κόμματα που έχουν πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό γίγνεσθαι της νεότερης Ελλάδας…να μην έχουν την δυνατότητα να «κατεβάσουν» επικεφαλής παρατάξεων σε χρόνους που θα τους επέτρεπαν να «διεκδικήσουν» τη νίκη.

Ανασυνταχτείτε, βρείτε άμεσα τα «πατήματα» σας, πετάξτε τα «βαρίδια», εμπιστευτείτε νέα πρόσωπα, ακούστε την κοινωνία και προτείνετε λύσεις για την καθημερινότητα των πολιτών.

Σταματήστε να «δημιουργείτε» ή να «ανασύρετε» από τα χρονοντούλαπα ήρωες που δεν υπάρχουν, σταματήστε να είστε «τοξικοί», σταματήστε την λογική της «επετηρίδας»… όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και δεν σχετίζονται με το 2023 και το μέλλον !   

Το έργο ή μη του Νεκτάριου Φαρμάκη θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και θα του δώσουν ή όχι την εντολή για μια ακόμη θητεία.

Καλή επιτυχία σ όλους τους υποψηφίους όλων των κομματικών ή μη παρατάξεων.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.