Η χώρα των …πουθενάδων και ο Φιντιρίκος

Είμαστε στην χώρα της απόλυτης παρακμής. Πούτσες μπλε χώρα. Του ολοκληρωτικού ξεβρακώματος στο τι αληθινά μας ασχοληθεί. Τι επηρεάζει, τι αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητα μας. Το Survivor, το Love Island, αυτός τα έχει με αυτή, η άλλο χώρισε με τον άλλον, ο χάρτης των μπουζουκιών, πως θα είναι φέτος. Και άλλα πολλά παραδείγματα, ατέλειωτο το καραβάνι από αμέτρητους και τους κοιτάνε σαν Θεούς. Η αλαζονεία και η έπαρση που επιμένει να καταργεί τη φύση.

Έχουν ηρωοποιήσει το κάθε σκατό, σε λίγο θα ζητάς από την κυβέρνηση, ειδική άδεια, για να σου μιλήσουν, αλλιώς με τίποτα, δεν γυρνάνε το κεφάλι… Το τερματίσαμε. Και δεν υπάρχει το αρμόδιο όργανο να τους πει “Είσαι ένα τίποτα” “Χάλιας είσαι”. ”Ρε ξεκαβάλα το καλάμι σου…” “Το καλάμι σπάει εύκολα και η πτώση θα ‘ναι άσχημη!” “Τραγουδάς και κονομάς και καλά κάνεις. Αλλά όχι μόνο για την πάρτη σου. Δεν πάει έτσι. Τώρα να αφήνεις στην απέξω αυτόν τον επιχειρηματία, που κάποτε παρακάλαγες, να σε προσέξει και να σε κάνει εκτόπισμα. Και αυτός το έκανε”.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτό που υπάρχει είναι ένας ”μηχανισμός” που το μηδενικό δίποδο. Αυτόν που ήταν αιώνες κρυμμένος πίσω από την κουρελού της δυστυχίας και της ανωνυμίας. Τον αναδεικνύει, τον έβαλε χοντρά στο παιχνίδι, τον δοξάζει ως φιλόσοφο ή μια αυθεντία της μουσικής, του αθλητισμού, της ιατρικής, της μόδας. Πήρες πρέφα; Πήρες.

Να το συνεχίσω. Και μετά ο εορτάζων στο χθες Δημήτρης Φιντιρίκος. Πως να μην προτιμήσει, ο εν λόγω επιχειρηματίας, όλο και πιο συχνά, να κάνει επισκέψεις στο εξωτερικό. Όπως τώρα, που είναι στην Αμερική. Άλλος εντελώς κόσμος. Εκεί είναι όλοι μπίζνες και σπουδή. Το μεγαλύτερο σόου σκαφών στο νερό στη γη είναι σε εξέλιξη. Και συμμετέχει με την Ελληνική εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής φουσκωτών σκαφών Skipper-BSK, στην οποία είναι μέτοχος.

Διαβάστε επίσης : Ανήμερα της γιορτής του, το έριξε στη δουλεία, πολλά χιλιόμετρα μακριά, ο Δημήτρης Φιντιρίκος – Είναι η απόδειξη πως έχει αλλάξει «ρότα» και καλά έκανε

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.