Αυτούς που ξέρουν δεν τους αγγίζουν ούτε με το βαμβάκι! Μάρτυρες της “πλάκας” και με το εσπρεσάκι στο χέρι παρελάυνουν από την επιτροπή για τις υποκλοπές. Κάλεσαν τους “αυτοφωράκηδες” των εταιριών Krikell και Intellexa

Όχι πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Eπειδή στην Εξεταστική της Βουλής για τις υποκλοπές έγιναν «μαλλιά κουβάρια» με αφορμή τη λίστα των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν, δεν σας κρύβω ότι μπερδεύτηκα ελαφρώς.

Για μεν τα πολιτικά πρόσωπα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και δεν χρειάζεται να εμβαθύνω, όμως εκεί που το πράγμα θολώνει είναι με τις δύο εταιρείες που φαίνεται να πρωταγωνιστούσαν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με το περίφημο λογισμικό Predator.

Από το σχετικό ρεπορτάζ προκύπτει ότι για τις δύο εταιρείες δηλαδή την Κrikell και την Intellexa τα κόμματα συμφώνησαν να κληθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι ή διαχειριστές των εν λόγω εταιρειών.

Στην Krikel μονοπρόσωπη ΙΚΕ ως διαχειριστής εμφανίζεται ο κ. Σταμάτιος Τρίμπαλης.

Το όνομα δεν λέει κάτι καθώς δεν είναι από εκείνα που φαίνεται να έχουν ενεργό ρόλο στην υπόθεση.

Στην Intellexa νόμιμος εκπρόσωπος είναι η κυρία Σάρα Αλεξάνδρα Χάμου που γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι μόνιμος κάτοικος Λεμεσού.

Η εν λόγω κυρία απ΄ότι έμαθα είναι σύζυγος του διαβόητου πλέον Τάλ Ντίλιαν.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της Intellexa, πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η Intellexa είχε κατά το παρελθόν έδρα στην Κύπρο, ωστόσο μετέφερε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Το Predator, με το οποίο επιχειρήθηκε να μολυνθεί το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, του Χρήστου Σπίρτζη και παγιδεύτηκε το τηλέφωνο του Θανάση Κουκάκη κατασκευάζεται από την εταιρεία Cytrox, η οποία είναι καταχωρημένη στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Η Cytrox ανήκει στον Όμιλο Intellexa.

Το κατά πόσο θα μπορέσουν να φωτίσουν την υπόθεση των παρακολουθήσεων οι δύο συγκεκριμένοι μάρτυρες είναι κάτι για το οποίο ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να έχει προσδοκίες.

Η Κυβέρνηση να θυμίσουμε ότι επισήμως έχει διαβεβαιώσει ότι ουδέποτε εξαγόρασε ή έκανε χρήση του συγκεκριμένου κακόβουλου λογισμικού.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

πηγή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.