Αυτός ήταν το 2021

Αληθινός ή παραμύθι φούρναρης ο άγιος Βασίλης; Το ερώτημα δεν είναι αυτό! Το ερώτημα δεν αν είναι σωστό ή όχι να πούμε αυτή την αλήθεια στα παιδιά. Αυτό το αγγούρι. Μην τα τραυματίσουμε στην πιο τρυφερή τους ηλικία.

Μικροί και μεγάλοι σήμερα γνωρίζουν τον Δημήτρη Φιντρίκο. Και δεν έχει καμία σχέση με τον άη-Βασίλη. Δεν είναι καθόλου παραμύθι, καθόλου το χοντρό ψέμα, καθόλου με πρόσωπο απατεωνίστικο, μια μαϊμού θεότητα. Αλλά σε μια κοινωνία, που οι μεγάλοι, οι περισσότεροι μεγάλοι κάνουν το κορόιδο, είναι για παρτύ τους μόνο. Στα αρχίδια τους ο αδύναμος, ο κάθε ηλικίας αδύναμος, αυτός υπάρχει. Είναι μια πραγματικότητα, είναι μια παρηγορά. Παντού, στις πράξεις αγάπης, στις φανερές και μη φανερές, σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις, δεν κυριαρχεί ο αγιοβασιλιάτικος, ο κάλπικος, ο κίβδηλος, ο φτιαχτός, ο πλαστός. Ο Δημήτρης Φιντρίκος κυριαρχεί, νοιάζεται, κάνει το παιχνίδι.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μάγκας καλός, με πράξεις καλές, μεγάλες, που είναι υπαρκτές, που θα τις γουστάρουν και οι γεννημένοι άγιοι.. Αυτός τόλμησε τόσα και τόσα. Τόσα πολλά. Συνέβησαν το πολύ δύσκολο 2021. Και σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ευκαιρία να τα θυμηθούμε.

Κάντε κλικ ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.