Αυτός επηρεάζει τον “λύκο”

Τάσος Μπερδέσης - Νάσος Κωταντούλας

Ένας μαραθώνιος δρόμος είναι ο πρωταθλητισμός. Ο αθλητής ξεκινά σε μια α-β στιγμή και στην πορεία προκύπτουν διάφορες απρόβλεπτες καταστάσεις. Έτσι και ένα ματς πυγμαχίας. Είναι μια μικρογραφία μαραθωνίου. Με την έννοια ότι στην αρχή, ακόμα και μέχρι τα μισή της διαδρομής, αλλιώς δείχνει το έργο και αλλιώς καταλήγει στο τέλος. Όπως έχει συμβεί πολλές φορές στον “λύκο” του μποξ Τάσο Μπερδέση. Με την… πιστολιά του αφέτη στην αφετηρία, έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, πάντοτε, με επιθετικές και κατακτητικές κινήσεις, μάλιστα, αλλά μπορεί να συμβεί το απρόβλεπτο (που είπαμε) και ο μαραθώνιος να μείνει στη μέση. Να του προκαλέσει την αναστάτωση στην περιοχή του κορυφαίου Μπερδέση.

Το απρόβλεπτο αυτό είναι μόνο κάποιος πολύ σοβαρός μυϊκός τραυματισμός. Για άλλους πυγμάχους, το κουμάντο, ο έλεγχος έχει χαθεί. Όχι, όμως, και για τον Μπερδέση, που επιλέγει τον φυσικοθεραπευτή Νάσο Κωταντούλα, να κάνει το θαύμα του και αυτός το κάνει. Και το κάνει πάνω από 15 χρόνια. Τις πολλές στιγμές εκείνες της καριέρα του, που ο Μπερδέσης ψαχνόταν χωρίς πυξίδα, την βρήκε στο πρόσωπο του Κωταντούλα. Του νούμερο ένα παίκτη στο γήπεδο του, που με τον τεχνικό εξοπλισμό, με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όσο και με τις θεραπευτικές πρακτικές του, που διαθέτει και αναπτύσσει στη βάση του, στο Επιστημονικό Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, στην Ιωάννη Βλάχου 1, Έναντι Μεταγωγών, επηρεάζει θετικά την απόδοση του λύκου Μπερδέση. Ο οποίος, λογικό να μην τον αλλάζει με τίποτα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.