Aυτοί είναι οι πλουσιότεροι στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν είναι Βρετανοί

Aυτοί είναι οι πλουσιότεροι στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν είναι Βρετανοί

Δύο αδελφοί ινδικής καταγωγής, οι επικεφαλής του ομίλου Hinduja, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Λονδίνο, είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Βρετανία, με βάση τη λίστα που συνέταξε η εφημερίδα Sunday Times.

Οι Σρι και Γκόπι Χιντούτζα έχουν από κοινού περιουσία ύψους 22 δισεκατομμυρίων λιρών (περί τα 25,5 δισεκ. ευρώ). Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, έγιναν φέτος πλουσιότεροι κατά 1,4 δισεκ. λίρες, γράφει η εφημερίδα. Τα αδέρφια βρίσκονται στην 65η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πιο πλούσιων ανθρώπων, σύμφωνα με το Forbes.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι δύο αδελφοί, που γεννήθηκαν στην Ινδία, είχαν σκαρφαλώσει στην κορυφή αυτής της λίστας των 1.000 πλουσιότερων ανθρώπων στη Βρετανία άλλες δύο φορές, το 2014 και το 2017.

Στον κατάλογο με τους πλουσιότερους ανθρώπους ακολουθούν, με περιουσία 18,7 δισεκ. λιρών, οι επιχειρηματίες και φιλάνθρωποι Ντέιβιντ και Σάιμον Ρούμπεν, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων και στο διαδίκτυο. Αμέσως μετά, με 18,15 δισεκ., βρίσκεται ο Τζιμ Ράτκλιφ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πετροχημικών προϊόντων Ineos, που πέρσι βρισκόταν στην πρώτη θέση όμως φέτος η περιουσία του μειώθηκε κατά 2,9 δισεκ. λίρες.

Ο Βρετανός εφευρέτης Τζέιμς Ντάισον, που πρόσφατα παρουσίασε το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητό του, εκτοξεύτηκε στην πέμπτη θέση, με 12,6 δισεκ. λίρες.

Η λίστα περιλαμβάνει φέτος 151 δισεκατομμυριούχους με συνολική περιουσία 525 δισεκ. λιρών.

πηγή : banks.com.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.