Αυτοδίδακτος ο μεγάλος Βαγγέλης

Πεθαίνει κόσμος από covid; Πεθαίνει, ακόμα κι ένας Βαγγέλης Παπαθανασίου. Έστω κοντά στα ογδόντα, μαθαίνεις το μαντάτο και πολύ δύσκολα το εισπράττεις για αληθινό… Συμβαίνει όταν πρόκειται για άτομο χαρισματικό και σπουδαίο. Πεθαίνει κάποιος και δεν αισθάνεσαι να χάνεις κάτι. Από την άλλη πεθαίνει ο τεράστιος μουσικός ή χημικός, φιλόσοφος ή ιστορικός, ιατρός ή πολιτικός, και σκέπτεσαι…

.. Όλα αυτά που που κουβαλούσε, το πνεύμα του και το ταλέντο του, οι γνώσεις και οι εμπειρίες του,  που πάνε; Χάνονται μαζί με το θάνατο του, πάνε και δεν ξαναγυρίζουν πίσω;Ο Βαγγέλης γεννήθηκε Μάρτιο του 1943 στην Αγρία του Βόλου, ένα χαρισματικό παραθαλάσσιο χωριό, σε εποχή που δεν είχε περισσότερους από 1600 κατοίκους. Από μωρό, πριν συμπληρώσει τα πέντε, πριν αρχίσει να πηγαίνει σχολείο, έγραφε μουσική. Αυτοδίδακτος. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Συναντήθηκε με τον άλλον μεγάλο, τον Αιγυπτιώτη Έλληνα Ντέμη Ρούσσο (1946-2015) και το 1968 στο Παρίσι έφτιαξαν το μαγικό συγκρότημα aphrodite’ s child. Παγκόσμιο πράμα. Τόσο μεγάλοι που ήταν καταδικασμένοι να μπουν σε πορεία προσωπική. Και να γράψουν τη δική τους Ιστορία, που διακόπηκε μόνο με το θάνατο. Τον Ντέμη Ρούσσο τον πέθανε ο καρκίνος.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.