Άστους να λένε… κλείνουν αυτιά στα σκάνδαλα

Ο Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος, άρα ένοχος στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Ο Τσίπρας το παίζει αμίλητος στις επαφές στενού, πολύ στενού τύπου επιχειρηματία με τον Νίκο Παππά, το δεξιό και  αριστερό μαζί εργαλείο του προέδρου του Σύριζα. Ντροπή και αίσχος ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τους κοριούς των μυστικών υπηρεσιών να κατασκοπεύει κομματικούς αντιπάλους. Ντροπή και αίσχος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να καλύπτει, άρα έχει κι αυτός συμμετοχή σε ανομολόγητα αλισβερίσια διαπλοκής και αμαρτίας. 

Αρέσει ή όχι η αλήθεια είναι πως τέτοια σκάνδαλα δεν επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Κακώς! Κακώς, καλώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Για παράδειγμα. Είναι κάποιος αποφασισμένος να ψηφίσει αύριο Μητσοτάκη στις κάλπες. Ε, δεν θα… αλλάξει κόμμα ακόμα κι αν σίγουρος για την προσωπική ευθύνη και την προσωπική συμμετοχή του πρωθυπουργού στη βρωμοδουλειά των τηλεφωνικών υποκλοπών. Το ίδιο και με το άλλο. Αν έχει καταλήξει να ψηφισει Σύριζα, δεν θα το ρίξει σ’ άλλο κόμμα ακόμα κι αν έχει πειστεί πως ο Τσίπρας ήταν στο κόλπο με τον Καλογρίτσα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Έτσι έχουν τα κόζα. Οι 99 στους εκατό δεν καταλαβαίνουν τίποτα απ’ όσα παίζουν στις κομματικές αντιπαραθέσεις. Αυτό σημαίνει πως από τον κόσμο λείπουν τα ηθικά κριτήρια στην επιλογή της ψήφου. Στο φινάλε ένα ισχυρό ποσοστό των ψηφοφόρων το ρίχνουν στο ένα κόμμα διότι έχουν απορρίψει ολότελα το άλλο. Δεν είναι, δηλαδή, με τη ΝΔ ή με τον Σύριζα, αλλά είναι ενάντια στον Σύριζα ή τη ΝΔ.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.