Απόστολος Βεντούρης: Άλλαξε χέρια η κατοικία του στη Γλυφάδα (pic)

Άλλαξε χέρια νωρίτερα σήμερα η κατοικία του Απόστολου Βεντούρη στη Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο του γνωστού κατά το παρελθόν ακτοπλόου βγήκε σήμερα σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 395.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω, στις 395.001 ευρώ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Επισπεύδουσα ήταν η ιδιώτης Μ.Π. και το σφυρί αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου 2023, αλλά ανεστάλη λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.

Το ποσό οφειλής ήταν 50.000 ευρώ που αποτελεί μέρος του επιταχθέντος ποσού «με την ρητή επιφύλαξή της επισπεύδουσας για την είσπραξη του υπολοίπου με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλο πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται.

Το ακίνητο στη Γλυφάδα

Ο πλειστηριασμός αφορούσε οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) του πρώτου ορόφου μιας πολυκατοικίας που βρίσκεται μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο της πόλης της Γλυφάδας επί της οδού Αγίου Γερασίμου 38.

Το διαμέρισμα αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα ( ενιαίος χώρος ), διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια, λουτρό, W.C., έναν εξώστη προς τον πλαϊνό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και έναν εξώστη προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, έχει επιφάνεια 132,10 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου 100/1000 εξ αδιαιρέτου.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης η πολυκατοικία βρίσκεται εξωτερικά σε καλή κατάσταση από άποψη συντήρησης. Πρόκειται για συμβατική κατασκευή με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Σημειώνεται ακόμη ότι «η περιοχή είναι σε μεγάλη ζήτηση με πολυτελές κατοικίες και υψηλές αξίες ανά τετραγωνικό μέτρο με ενδιαφέρον αγοράς από Άραβες και Ρώσους». Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 395.000 ευρώ.

Στα βάρη του ακινήτου, πέραν της αναγκαστικής κατάσχεσης που οδήγησε στον πλειστηριασμό, περιλαμβάνονται:

-Αναγκαστική κατάσχεση με επίσπευση του Περιφερειακού ΚΕΑΟ ΙΚΑ Πειραιά για ποσό 91.337,63 ευρώ με ημερομηνία μεταγραφής την 22- 06-2015

-Υποθήκη υπέρ της Δ.Ο.Υ. Πλοίων Πειραιά για ποσό 34.578,84 ευρώ εγγραφείσα την 11-03-2022 ,

-Υποθήκη υπέρ του Ε. Π. για ποσό 300.000 ευρώ εγγραφείσα την 14-07-2022

-Αναγκαστική κατάσχεση με επίσπευση Δ.Ο.Υ. Πλοίων Πειραιά για ποσό 34.578,84 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης την 11-03-2023.


Η εμφύλια διαμάχη

Ο Απόστολος Βεντούρης έχει βρεθεί στο επίκεντρο της εμφύλιας διαμάχης με αντικείμενο την μεγάλη οικογενειακή περιουσία, η οποία εκτιμάτο ότι περιλάμβανε περισσότερα από 90 ακίνητα και καταθέσεις σε ξένες τράπεζες που σύμφωνα με ορισμένες πλευρές προσέγγιζαν και τα 100 εκατ. ευρώ.

Με αφετηρία την Κίμωλο ο πατριάρχης Κωνσταντίνος Βεντούρης, ξεκίνησε μετά την κατοχή με μια βάρκα να μεταφέρει τρόφιμα μεταξύ των νησιών. Μετά τη βάρκα ήρθε το πρώτο καΐκι και γύρω στο 1959 απέκτησε το πρώτο του πλοίο.

Ο καπετάν Κώστας, όπως τον αποκαλούσαν, μέσα σε μια δεκαετία είχε δημιουργήσει στόλο 10 φορτηγών πλοίων. Η εκτόξευση, όμως, ήρθε αργότερα όταν αποφάσισε να μπει στην ακτοπλοΐα με το καράβι «Άγιος Γεώργιος». Αυτή ήταν η απαρχή για το χτίσιμο μιας μικρής «αυτοκρατορίας», με τους Βεντούρηδες να γίνονται σταδιακά και μέσω διαφόρων εταιρειών, οι «βασιλιάδες» στις γραμμές των Κυκλάδων.

Εξίσου εντυπωσιακά όμως, γράφτηκε και η πτώση. Με ναυτικά ατυχήματα, οικονομικά προβλήματα και χρεοκοπίες και όλα αυτά στο φόντο ενός εμφύλιου πολέμου μεταξύ των διαδόχων του.

Επί χρόνια, τα δικαστήρια, οι αγωγές, οι μηνύσεις και η ανταλλαγή βαρύτατων κατηγοριών μεταξύ μελών της οικογένειας άφησαν εποχή. Η διαμάχη μεταξύ δύο εκ των αδελφών, του Απόστολου και του Χαράλαμπου Βεντούρη, πέρασε στο παρελθόν και στο πεδίο των πλειστηριασμών για ακίνητα στην Κίμωλο.

-newmoney.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.