Απίστευτη Ιστορία- Πως ο Πατρινός Κούφης, από εντελώς…σπόντα, έστειλε τον Ιωακείμ Φωκά στον Παπαγεωργίου

Ιωακείμ Φωκάς- Θανάσης Παπαγεωργίου- Ανδρέας Κούφης

Ανένδοτη ιστορία από την Νύχτα. Μια από τις πολλές άγνωστες ιστορίες, στα άσπρα χρόνια της, που δεν έγιναν γνωστές, διότι δεν πέρασε από το καλλιτεχνικό δελτίο, αφού – δυστυχώς- απουσίαζε το Tsipas Blog τότε. Υπάρχει σήμερα, ευτυχώς.

Κινηματογραφικού περιεχομένου ιστορία. Με καλοδουλεμένο σενάριο βασισμένο σε τούτη την αληθινή ιστορία ο μάστορας σκηνοθέτης φτιάχνει ταινία ικανή να ακουμπήσει ψυχές θεατών ευαίσθητες κι όχι. Πρωταγωνιστούν ”άνθρωποι της διπλανής πόρτας”, όπως θα έγραφε ένας κουλτουριάρης δημοσιογράφος

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εποχή ΦΙΧ. Ο επιχειρηματίας του, Θανάσης Παπαγεωργίου, σαρώνει με τον Νίκο Μακρόπουλο, και παράλληλα, έχει ξεκινήσει να “σπρώχνει” τον νεαρό τότε Νίκο Οικονομοπουλο. Τα σπάει με τον πρώτον και αποφασίσει να μιλήσει σε κάποιους φίλους του, επιχειρηματίες από τα Τρίκαλα…- Έχετε κανέναν καλό, εσείς εκεί, στα Βόρεια;

Αυτοί, κουνάνε το κεφάλι τους, το σηκώνουν προς τον ουρανό, και θυμούνται αυτό που τους είχε πει ένας τραγουδιστής από την Πάτρα, ο Ανδρέας Κούφης. Ότι υπάρχει ένας, ταλέντο μεγάλο, που εμφανίζεται στις Μορφές, στη Βέροια..και το όνομα του, Ιωακείμ Φωκάς… Ζητάνε από τον Κούφη, να μη το καθυστερήσει καθόλου, να του τηλεφωνήσει σήμερα, όχι αύριο, και να του πει πως τον περιμένει ο Παπαγεωργίου στο FIX, να τον δει, να γνωρίσουν και να κάνουν δουλειά.

Όπως του είπαν, έκανε ο Κούφης. – Ιωακείμ, κοιμάσαι ;

-Ιωακείμ : Εσύ τι λες να κάνω, στις 3 τα χαράματα;

-Κούφης : Τώρα ξύπνα και τράβα να βρεις τον Παπαγεωργίου. Είναι όλα κανονισμένα.

-Ιωακείμ : Ρε, με μένα τη βρήκες βραδιάτικα ; Κόψε την πλάκα.

Ο Κούφης, τελικά, με τα χίλια ζόρια, τον πείθει ότι του λέει αλήθεια. Ο Φωκάς, για καλή του τύχη, δεν είναι στην Βέροια, έχει κατέβει στην Αθήνα, για θέμα δικό του προσωπικό. Μέσα σε μισή ώρα, έχει περάσει την πόρτα του Fix, πέφτουν οι υπογραφές με Παπαγεωργίου.

Σε 20 μέρες, του βγάζει το “Τέλεια”, το οποίο ακούγεται παντού. Και καπάκι, τον βάζει με Οικονομόπουλο στο FIX.

Το φινάλε της ιστορίας. Ο Ιωακείμ Φωκάς έφυγε από τον Θανάση Παπαγεωργίου, βασικά παράτησε τελείως το τραγούδι, και στράφηκε στην Ιατρική. Για την οποία, για τις ανάγκες να την υπηρετήσει, μετακόμισε στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης : Θανάσης Παπαγεωργίου : Πολύ κοντά για να κάνει το απόλυτο «μπαμ»- Ο ρόλος του Νίκου Κοκλώνη!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.