Αντίο ΣΥΡΙΖΑ, welcome Stefanos!

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο θριαμβευτής του πρώτου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πια δεν υπάρχει.

Όταν ένας υποψήφιος ήταν σχεδόν άγνωστος πριν από ένα μήνα -ο Κασσελάκης εμφανίστηκε τον Μάιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σε μη εκλόγιμη θέση- και παίρνει ποσοστό 45,47% στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος, δεν χρειάζεται καμία ανάλυση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Βέβαια, το ιδανικό θα ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης να πάρει 41% και οι συριζαίοι που δεν τον ψήφισαν να λένε στους συριζαίους που τον ψήφισαν “τι ψηφίσατε ρε μ@λάκες;”.

Πάντως, είναι σίγουρο πως, μετά τη νίκη του Κασσελάκη στον πρώτο γύρο, πολλοί συριζαίοι θα αρχίσουν να λένε “Κασσελάκη γ@μιέσαι”.

Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε ποσοστό 36,21% και θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ικανοποιημένη γιατί αυτό είναι ένα τεράστιο ποσοστό για ένα τόσο αδιάφορο πολιτικό πρόσωπο. Το 45% στον Κασσελάκη ερμηνεύεται κάπως, το 36% στην Αχτσιόγλου είναι ακατανόητο.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η νίκη του Κασσελάκη είναι ξεκάθαρη και πως η Αχτσιόγλου πρέπει να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο και να γίνει από σήμερα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συμφωνώ κι εγώ πως η Αχτσιόγλου πρέπει να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο, και καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να παραχωρήσει τη θέση του πρωθυπουργού στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν γιατί 146 χιλιάδες μέλη του κόμματος πήγαν να ψηφίσουν. Τους βρίσκουν πάρα πολλούς.

Βέβαια, αν σκεφτεί κάποιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους από τις εκλογές του 2019 στις εκλογές του 2023 -και δεν το έκανε καν θέμα-, καταλαβαίνει πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τους αριθμούς.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό στα στελέχη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως δεν κάνουν ποτέ αυτοκριτική και για όλα τους φταίνε οι άλλοι.

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε σε τρεις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις από τη Νέα Δημοκρατία του ζαβού παιδιού του Μητσοτάκη, αλλά δεν φταίνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό· φταίνε οι πολίτες που δεν καταλαβαίνουν το μεγαλείο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φταίνε και τα “συμφέροντα” και οι ολιγάρχες που τους κυνηγάνε, οπότε ας κάνουμε πρόεδρο έναν εφοπλιστή. Χαχαχαχαχαχαχα!

Από το μυαλό των συριζαίων δεν περνάει καν η σκέψη πως οι Παπαδημούληδες, οι Ακρίτες και όλες αυτές οι θλιβερές και μπαγιάτικες φάτσες -που έχουν τον ανθρωποδιώχτη- προκαλούν αναγούλα και απέχθεια σε μεγάλο μέρος των πολιτών της χώρας· οι συριζαίοι θεωρούν πως είναι όλοι τους αξιολάτρευτοι.

Ο Κασσελάκης έκανε προεκλογική καμπάνια, λέγοντας στους συριζαίους “είμαι ένας από εσάς”.

Αυτό ακριβώς με με προβληματίζει, Στέφανε. Ότι είσαι ένας από αυτούς. Δηλαδή, οπορτουνιστής, υποκριτής και όπου φυσάει ο άνεμος. Άνθρωπος της εποχής σου.

Άνθρωπος της εποχής του ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι συριζαίοι τον Τσίπρα θέλουν, γιατί μόνο ο Τσίπρας έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Αλλά ο Τσίπρας παραιτήθηκε, οπότε κοίταξαν τους υποψήφιους για να δουν ποιος μοιάζει περισσότερο στον Τσίπρα.

Ποιος από τους υποψήφιους μοιάζει περισσότερο στον Τσίπρα;

Ο Κασσελάκης. Οπότε, τον ψήφισαν.

“Τα λέει ωραία ο Κασσελάκης” λένε πολλοί.

Θυμάστε ποιος άλλος τα έλεγε ωραία πριν γίνει πρωθυπουργός;

Ο Αλέξης Τσίπρας.

Θυμάστε τι έκανε ο Τσίπρας, αφού εξελέγη πρωθυπουργός; Έκανε τα εντελώς αντίθετα από τα ωραία που έλεγε, και ανέτρεψε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, κάνοντας εκατομμύρια Έλληνες να μην ψηφίζουν πια. Το ποσοστό αποχής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 -μετά την ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος- εκτινάχτηκε στο 44%

Πάντως, ο νικητής των προεδρικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Άντε, και ο Παύλος Πολάκης.

Νικητής των προεδρικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανατρέψει τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη και έβγαλε πρώτο στις προεδρικές εκλογές τον Κασσελάκη, δηλαδή εκείνο τον υποψήφιο που θα μπορούσε άνετα να είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη είναι εδώ και έχει και προοπτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το τελευταίο χαρτί του συστήματος το 2015, όταν δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική. Το σύστημα σου πουλάει και το αντισύστημα. Είναι έξυπνο το σύστημα.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τους είναι άχρηστος. Αντίο, ΣΥΡΙΖΑ. Welcome Stefanos!

(Οι συριζαίοι έπεσαν στην παγίδα των δικαιωμάτων και την πολιτική των ταυτοτήτων, που τόσο είχαν κάνει σημαία. Δικαιώματα, δικαιώματα, δικαιώματα, ταυτότητες, ταυτότητες, ταυτότητες -χωρίς καμία αναφορά στους φτωχούς και τους πλούσιους, βέβαια, γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλούσια-, πάρτε τώρα για πρόεδρο τον γκέι εφοπλιστή που κάνει κόμμα μόνος του και σας αφήνει μπουκάλα. Είδατε τι παιχνίδια παίζει η ζωή, όταν έχεις εμμονές; Συνεχίστε με τις εμμονές.)

(Να διευκρινίσω για μια ακόμα φορά πως είμαι ένας πολίτης που γράφει από το σπίτι του στο μπλογκ του. Δεν είμαι κρατικός υπάλληλος, δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, δεν είμαι κομματικός υπάλληλος και δεν ψηφίζω. Δεν επηρεάζω τη ζωή των άλλων, δεν ζω σε βάρος των άλλων και δεν παίρνω την θέση κάποιου άλλου. Από το 2015 και μετά -αμέσως μετά την ανατροπή του δημοψηφίσματος- έχω κάνει πολύ συνειδητή και ορατή προσπάθεια να μειώσω τον αριθμό των ανθρώπων που με διαβάζουν, γιατί κατάλαβα πως η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη καθάρματα. Δεξιά, αριστερά κλπ. Το μπλογκ και αυτά που γράφω είναι μια προσπάθεια να καταλάβω τον εαυτό μου, να εξελιχθώ πνευματικά, να επικοινωνήσω με ανθρώπους που θα με κάνουν καλύτερο άνθρωπο, και να μην έχω αφεντικό και υπαλλήλους. Οπότε, όποιος ενοχλείται από αυτά που γράφω, ας μην διαβάζει. Δεν είναι υποχρεωτικό. Η αδυναμία πολλών Ελλήνων να ανεχτούν την διαφορετική άποψη -και να θέλουν μάλιστα να την εξαφανίσουν-, δείχνει πόσο μακρινή είναι η σχέση τους με την Δημοκρατία. Και κάτι ακόμα: για αυτά που μας συμβαίνουν στη ζωή, υπεύθυνοι είμαστε εμείς, όχι οι άλλοι. Όταν πάντα σου φταίνε οι άλλοι, είσαι απλά ένας εμμονικός κακομοίρης. Φιλάκια.)

πηγή : pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.