Ανήμερα της γιορτής του, το έριξε στη δουλεία, πολλά χιλιόμετρα μακριά, ο Δημήτρης Φιντιρίκος – Είναι η απόδειξη πως έχει αλλάξει «ρότα» και καλά έκανε

Του αγίου Δημητρίου σήμερα, όπως κάθε 26 Οκτωβρίου. Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος; Λάθος ερώτηση. Αν διατυπωθεί λανθασμένα η ερώτηση τότε θα εισπράξεις λανθασμένο αποτέλεσμα. Κεφαλαιώδους σημασίας η σωστή χρήση των λέξεων. Θεμελιώδης η ορθή σύνταξη μιας πρότασης. Αν αναφερόμαστε στον Δημήτριο, ο οποίος δεν είναι σκέτος Δημήτρης, αλλά και άγιος, το σωστό ερώτημα, είναι πως τον παρουσιάζει η Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν τους αμολάει και όπως κάτσουν οι ήρωες της. Δεν πάει έτσι. Έχει πέσει δουλειά για τον κάθε όσιο, οσιομάρτυρα, νεομάρτυρα, ιερομάρτυρα, απόστολο, άγιο, προφήτη, θαυματουργό και σία Είναι και θέμα κατηγορίας.

Όπως στη πυγμαχία. Μποξέρ π.χ. ελαφρών βαρών, κατηγορίας μύγας, βαρέων βαρών. Στο ποδόσφαιρο ομάδες Α’ και Β’ εθνικής κ.λ.π. Έτσι και για την Εκκλησία ο Δημήτριος ήταν μεγαλομάρτυρας, όχι απλός μάρτυρας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Από αριστοκρατική οικογένεια της Θεσσαλονίκης ο Δημήτριος στα 22 του ήταν κιόλας αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού με μέλλον. Καριερίστας. Έγινε, όμως, χριστιανός και φυλακίστηκε. Είχε, μάλιστα, αρχίσει να μελετάει την Αγία Γραφή. Γιατί; Ασφαλώς για να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Μην αφήνουμε στην άκρη έναν άλλον Δημήτρη, επίσης με πολλά… κυβικά. Στο επώνυμος Φιντιρίκος, και είναι της σημερνής εποχής. Για κλωτσές είναι εκείνος που θα ισχυριστεί ότι ο νεαρός επιχειρηματίας, εκφράζει μόνο το χρήμα και την εξουσία, την κατάκτηση αυτών. Και που παραπέμπουν στην στρατοκρατία, που έχει φτιάξει μόνος του. Έλα! Καμία ιστορία δεν θα τον καταγράψει έτσι. ‘Έχεις δίκιο Tsipas Blog, κανείς δεν τα θυμάται αυτά, μετά από τον θάνατο του. Αφελή και ανόητο, θα χαρακτηρίζαμε εκείνον, που διαφωνεί, που έχει άποψη αντίθετη. Στα βιβλία της χριστιανοσύνης, άλλα θα αναζητήσουν να διαβάσουν. Πόσο ευλόγησε, πόσο φανερά και απλόχερα την αδυναμία, όσο ήταν στη ζωή. Και αυτό, δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει κανείς, κι ας μην αρέσει σε κάποιους, ξέρω σε ποιους. Λεπτομέρειες; ψάξε βρες, έξυπνος είσαι..

Στη φώτο ο Δημήτρης Φιντιρίκος, μόλις έχει φτάσει στo Μαϊάμι, την μαγική πόλη της Φλόριντα. Αν και άλλες χρονιές, μια τέτοια μέρα, θα το γιόρταζε με τους φίλους του, στη βίλα του, στην Βούλα. Όμως φέτος επέλεξε να το ρίξει την δουλειά. Έχει έκθεση με την Skipper. Και καλά έκανε, βλέπει εδώ τι μπουρδέλο που είμαστε. Πόσο κακός είναι τελικά ο κόσμος.

Διαβαστε ακομα: Κι όμως, αυτός ο θάνατος, μπορεί να μας σώσει

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.