Τα “παπαγαλάκια” των ΜΜΕ αντιγράφουν το δελτίο τύπου και μιλούν για εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος ναρκωτικών σε Αθήνα και Μύκονο

Ακόμη μία πολυδιαφημισμένη εξάθρωση εγκληματικής οργάνωσες διακίνησης κοκαΐνης  που έγινε για τα μάτια του κόσμου προκειμένου να φανεί μια “επιτυχία” της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου η “παρέα των στρατηγών” του Χρυσοχοΐδη να ρίξει λάσπη στα μάτια της κοινωνίας για την ανικανότητα των συλλήψεων τόσο των δολοφόνων της Καρολάιν αλλά και όλων των άλλων δολοφονιών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Μια ποσότητα κοκαΐνης που θα μπορούσε να βρεθεί ακόμα και στα στενά γύρω από την Ομόνοια ήταν το πρώτο «μεγάλο χτύπημα» της Ελληνικής Αστυνομίας στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών της Μυκόνου.

Συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, που τους τελευταίους πολλούς μήνες δεν είχε υποβάλει κάποια δικογραφία για υπόθεση, και επιπλέον έχει έναν ανώτερο αξιωματικό της ως κατηγορούμενο στην λίστα των επίορκων, σύμφωνα με την έκθεση της Ε.Υ.Π., εντόπισε και κατέσχεσε… κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 76,5 γραμμαρίων!  Για να γίνει κάτι τέτοιο ερευνούσε μια πληροφορία που είχε φτάσει στα γραφεία της από τον Οκτώβριο του 2020, σχεδόν 9 μήνες, όπως μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου.

Στήθηκε λοιπόν για ολόκληρη επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και χειριστής αστυνομικός σκύλος Κ9 για να γίνουν έρευνες οι οποίες καταγράφονταν και από… αέρος με την χρήση drone. Τελικά, στο «νησί των Ανέμων» συνελήφθη μόνο ένα άτομο και οι υπόλοιποι τρεις στην Αθήνα.

Για ποιο λόγο όμως έγινε τόση μεγάλη κινητοποίηση στο κυκλαδίτικο νησί αφού οι αστυνομικοί γνώριζαν που ήταν τα υπόλοιπα μέλη, κανείς δεν ξέρει. Σύμφωνα, με τα στοιχεία της έρευνας, τον περασμένο Απρίλιο τα μέλη του κυκλώματος έφεραν στη χώρα μας με αυτοκίνητο τρία κιλά κοκαΐνης την οποία πλήρωσαν 28 χιλιάδες ευρώ με τους αστυνομικούς να εικάζουν ότι προοριζόταν για το «παράρτημα» της σπείρας στη Μύκονο.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο των ερευνών δεν ήταν οι ποσότητες των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν καθώς πρόκειται για κατάσχεση που θα μπορούσε να κάνει και ένα μικρό τμήμα Ασφάλειας επαρχιακής πόλης. Το θετικό της υπόθεσης που φυσικά προέκυψε τυχαία είναι ότι ο ένας  από τους συλληφθέντες έχει «βαρύ» ποινικό παρελθόν. Απόδραση μέσα από το νοσοκομείο των Τρικάλων από συνεργούς του με απειλή Καλάσνικωφ, συμπλοκή με αστυνομικούς στην περιοχή της Μεταμόρφωσης ενώ ακόμα φορούσε τις… χειροπέδες. 

edolio5

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.