Η «ανανέωση» με την Πόπη Τσαπανίδου

Η επιλογή της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου στα ινία του Εκπροσώπου Τύπου  του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον στόχευσε διάνα ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι καλή δημοσιογράφος, ξέρει από επικοινωνία, είναι συμπαθής και έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η απόφαση του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι τυχαία. Σηματοδοτεί τη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την ανανέωση που περίμεναν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι, την ανανέωση που «άργησε» αλλά ήρθε.

Η Πόπη Τσαπανίδου, δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος του κόμματος, ενώ, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις με τον Αλέξη Τσίπρα… του «χαρίστηκε».

Η ανακοίνωση του ονόματος, έφερε αντιδράσεις στο στενό πυρήνα του «παλιού» ΣΥΡΙΖΑ, ενός ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμεί τη διεύρυνση, ενός ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι το 32% των εκλογών του 2019 του ανήκει… ενός ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι το ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα, ενός ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να ανταπεξέρθει στις πραγματικές ανάγκες του ΣΗΜΕΡΑ… Αυτοί «αντέδρασαν», αυτοί που δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι δεν εκφράζουν τους ψηφοφόρους του 2023, τους νέους που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν «σταυρώνουν» το ψηφοδέλτιο. Θέλουν, εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά, όχι τα πρόσωπα που μετά μανίας προσπαθούν να «αποδείξουν» στην εκάστοτε Περιφέρεια, Νομό, ότι είναι εκφραστές του Προέδρου…. οι και «καλά» άνθρωποί του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται, μεγαλώνει και «αγκαλιάζει» τη νέα εποχή !

Ο «ποτάμι» της αλλαγής, δεν γυρίζει πίσω…. Ουδείς ψηφοφόρος δεν πρόκειται να καθίσει να ακούσει τις φιλοσοφικές κουβέντες για την πολιτική που εκφράζουν οι «λίγοι», οι «παλιοί».. αυτοί που το μόνο που κάνουν είναι να καταγγέλλουν.. χωρίς προτάσεις !

Η επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου, έφερε όμως πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας στο χώρο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χαμόγελα και ελπίδα … την ελπίδα που πολλοί εκλεγμένοι δεν μπόρεσαν από το 2019 έως και σήμερα να «φέρουν» στους ψηφοφόρους τους.

Το πρόσωπο της Πόπης Τσαπανίδου,  δεν αποτελεί μόνο τη νέα Εκπρόσωπο Τύπου για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά σηματοδοτεί την ανανέωση που θα δούμε στα ψηφοδέλτια.

Ψηφοδέλτια με νέα πρόσωπα, πρόσωπα της κοινωνίας, πρόσωπα αναγνωρισμένα, πρόσωπα «έκπληξη», που πάντα βρίσκονταν στον προοδευτικό χώρο, αλλά μερικοί κρατούσαν τις πόρτες ερμητικά κλειστές.

Στη περιοχή μας, στην Αχαΐα, η Εφημερίδα Νεολόγος είχε αναφερθεί σε πρόσωπο «έκπληξη» στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπο από την Αθήνα που θα σηματοδοτήσει την πολιτική έκπληξη. Είναι αυτή η μια θέση που έχει «κρατηθεί» κενή στο ψηφοδέλτιο, ένα όνομα που δεν έχει «παίξει» σε καμία εφημερίδα ή/και ειδησεογραφικό site.

Εμείς θα ευχηθούμε, αυτό το πρόσωπο έκπληξη, να έχει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί διακαώς η κοινωνία της Αχαΐας… να χαμογελάσουν ξανά οι Αχαιοί ψηφοφόροι, όπως χαμογέλασαν με την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου.

Εντός του Ιανουαρίου, θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο σύνολο της χώρας. Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο Μιχάλης Καλογήρου και ο Γιώργος Βασιλειάδης, έχουν συγκεντρώσει τις υποψηφιότητες και έχουν επιλέξει ήδη τους «νέους» που θα ρίξουν στην μάχη της επόμενης ημέρας. Τους «νέους» που θα σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πρόσωπα επιλογής του Αλέξη Τσίπρα, που μπορούν να κάνουν την αλλαγή που περιμένει ο κόσμος από το 2019.

Μια αλλαγή που άργησε … αλλά ήρθε !

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.