Αγοράζουν τράπεζα οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης! Η Συνεταιριστική Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών, η παραίτηση του προέδρου της π. βουλευτή Αλέξανδρου Χατζηγεωργίου και η συμμαχία με τον κροίσο George Eliot

Φαίνεται ότι οι μεγαλοεφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης έχουν αποφασίσει να “παίξουν” χοντρό παιχνίδι.Όπως έχει γίνει λίγο πολύ γνωστό από ανθρώπους που είναι δίπλα τους και “μοιράζουν” ειδήσεις θα προχωρήσουν σε συνολικές επενδύσεις στη χώρα άνω των 500 εκατ. ευρώ, ενώ μεταξύ των τομέων ενδιαφέροντος τους περιλαμβάνεται και το τραπεζικό σύστημα!

Υπό αυτό το πρίσμα, κυκλοφορεί εσχάτως στην αγορά μια φήμη, από εξαιρετικά καλή πηγή, ότι  από κοινού με το Orasis fund του George Elliot, που προσφάτως μαζί με την κυρία Μαριάννα Λάτση διερευνούν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους, στην Συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών.

Επί της ουσίας φέρονται να συζητούν με τους μετόχους της Συνεταιριστικής τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών, την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου διά μέσω της συμμετοχής τους στην αύξηση κεφαλαίου της Συνεταιριστικής τράπεζας, που έχει “σκοντάψει” πολύ καιρό στην ανεύρεση κεφαλαίων!

Η Συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών παρουσιάζει αναμφίβολα ενδιαφέρον για κάποιον με τεράστια ρευστότητα που θέλει να διεισδύσει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, σε μια εποχή μεγάλων ανατροπών!

Επίσης έχει σημασία, ότι η Συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών φέρεται να αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα καθώς τον Δεκέμβριο του 2021 ο Πρόεδρος της Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, πρώην βουλευτής με το Ποτάμι, εξαναγκάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε παραίτηση από την Τράπεζα της Ελλάδας, ιδίως μετά από «περίεργα» εμβάσματα από Βουλγαρία και Ρουμανία τα οποία φέρονται να συνδέονται με ελληνικές επιχειρήσεις και πρόσωπα «πολύ γνωστά» και επώνυμα στην εγχώρια επιχειρηματική πιάτσα όπως είχε γράψει και το edolio5. Εάν οι καναλάρχες εφοπλιστές γίνουν και τραπεζίτες τότε μιλάμε για ιδιαίτερα “δυνατούς παίχτες” που δεν θα σταματήσουν σε αυτό που έχουν.

πηγή

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.