Αφού δεν κάηκε το Κολωνάκι, επετύχαμεν;

Ο Σωτήρης Γεωργίου, με αφορμή τις πυρκαγιές σε Έβρο και Πάρνηθα, γράφει για την πλήρη και διαχρονική αποτυχία των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν τις φωτιές. Ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στη Ρόδο.

Οργή και θλίψη κυριαρχεί σε όλη την χώρα για την οργάνωση(;) των …ειδικών για τις πυρκαγιές, για τις οποίες είχαμε ενημερωθεί ότι υπήρχε ο κίνδυνος να ξεσπάσουν λόγω καιρικών συνθηκών αυτές τις ημέρες. Που να μην είχαμε και οργάνωση δηλαδή, ειδάλλως φαντάζομαι θα είχαν φτάσει οι φωτιές και στο Κολωνάκι! Ντροπή, θλίψη, οργή. Πλήρης ανικανότητα και για να μην πει κανείς ότι μιλάω πολιτικά, αναφέρομαι μεν και στο πολιτικό κομμάτι, αλλά για όλους. Γιατί πολιτικοί μας κυβερνάνε και έχουν την ευθύνη. Και το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Δεν με απασχολεί ποιοι είναι υπεύθυνοι σήμερα, αλλά ασφαλώς η ευθύνη βαραίνει τους πάντες και φυσικά τον πρωθυπουργό για τις επιλογές του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι οι καιρικές συνθήκες φέτος είναι πιο δύσκολες από ποτέ και ότι η κλιματική αλλαγή έχει κάνει τα πράγματα πιο επικίνδυνα από ποτέ. Είναι δεδομένες και οι αδυναμίες της χώρας σε υποδομές πυρόσβεσης. Οι φωνές για νέες καταστροφικές πυρκαγιές μετά το δράμα της Ρόδου αυξήθηκαν και οι αρμόδιοι υπουργοί μας απαγορεύουν σε κάποιες περιοχές την πρόσβαση στα βουνά και στα πάρκα! Αυτά είναι τα.. έκτακτα μέτρα; Είδαμε τους κινδύνους ακόμα και για νευραλγικός τομείς της χώρας μας όπως οι στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις στο Βόλο. Και τώρα η φωτιά έφτασε σε ολόκληρη πόλη όπως η Αλεξανδρούπολη. Φαντασμένοι, ψεκασμένοι ή όχι, αρκετοί έλεγαν να προσέξουμε μην μας βάλουν φωτιά στον Έβρο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο. Αλλά όταν διαβάζεις για 12 εστίες σε δύο ώρες στον Έβρο, δικαίως το μυαλό σου φτιάχνει σενάρια. Και δεν μπορώ να αποκλείσω μια ασύμμετρη απειλή. Εμείς τι κάναμε για όλα αυτά; Που είναι οι υποδομές πρόληψης; Άντε μάθαμε ότι δεν υπάρχουν ακόμα Καναντέρ να αγοράσουμε, ακόμα κι αν το θέλουμε. Προσλήψεις δασοπυροσβεστών έχουμε; Ακούω για ετοιμότητα και βλέπω ,να’ ναι καλά και αυτά τα παλικάρια ,ένα πυροσβεστικό όχημα ανά βουνό! Από περιηγήσεις μου τα είδα. Αυτό θα μας σώσει; Μέχρι να έρθουν τα άλλα έχασες το παιχνίδι. Ούτε πολλά οχήματα έχουμε, ούτε τίποτα. Που είναι οι μυστικές μας υπηρεσίες να αναλάβουν δράση που κάνουν εξαιρετική δουλειά;

Έπρεπε να έχει δοθεί σήμα ήδη όπως και στον στρατό. Πριν την καταστροφή, Μετά δεν λέει κάτι. Και που είναι τα drones περιπολίας; Που είναι οι αντιπυρικές ζώνες; Τόσα βουνά έχω γυρίσει και με την δική μου λογική δεν είδα ούτε αντιπυρικές ζώνες, ούτε δρόμους! Χάσαμε παιδιά. Αποτύχατε κύριοι. Παταγωδώς. Και θα καυχιέστε ότι πετύχατε σε 1-2 χρόνια που δεν υπάρχει τίποτα άλλο να καεί και θα αγοράσουμε και 10 καναντέρ! Γελάς ή κλαις εδώ; Τα χειρότερα είναι μπροστά μας γιατί το μετά είναι ακόμα χειρότερο από τα αποκαΐδια. Δυστοπικές συνθήκες πλέον ειδικά για τους κατοίκους της Αττικής. Φυλακή θα μπει κανείς; Εδώ διαβάζουμε ότι πιάνουν κάποιους και τρώνε ποινές με αναστολή! Μην χρωστάς στο κράτος λεφτά μόνο, ε; Α και το χειρότερο. Μας κουράσατε με το παραμύθι με τους αρίστους εκτός αν κάνατε πλάκα! Το ίδιο και με τα …παρεάκια τα κομματικά. Μιλώ για όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως που έχουν πάρει καρέκλα. Πλήρης διαχρονική αποτυχία.

-ecogreennet.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.