Αφεντικό είναι στο μαγαζί, να το χωνέψουν

”Να το συζητήσουμε… ”. Έτσι ξηγιέται ο αριστερός. Ο εξ ορισμού ιδεολόγος, άρα δεν τον καίει καμιά αγωνία για το αποτέλεσμα, τι θα κάνουμε, τι θα παράξουμε. Ιδεολόγος είναι, έχει άποψη, και σημασία γι’ αυτόν έχει να την εκφράσει στους συντρόφους και να ακούσει τη δική τους τοποθέτηση. Κανένα πρόβλημα αν δεν βγαίνει άκρη, αν δεν συμφωνούμε. Tο ζητούμενο δεν είναι αυτό, είναι να… ανταλλάξουμε τις σκέψεις μας.

Της πλάκας αριστεροί οι συριζαίοι, αλλά αριστεροί. Θαρρούν ακόμα τον εαυτό τους αριστερό, παρ’ ό,τι καταξεφτύλισαν τον αριστερισμό τους όταν έγιναν κυβέρνηση. Και αιφνιδιάστηκαν με την απόφαση του Τσίπρα να προτείνει κάποια Ράνια Σβίγκου για γραμματέα του κόμματος. Το ζήτημα δεν είναι ποδοσφαιρικό, επειδή το κορίτσι είναι φόλα ΑΕΚ. Η διαφωνία είναι, λέει, ότι η 40χρονη συντρόφισσα  δεν εκφράζει όλες τις τάσεις στο κόμμα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κοροϊδευόμαστε; Το μαγαζί είναι του Τσίπρα και γούστο καπέλο του θα επιλέγει προσωπικά τον κάθε συνεργάτη του. Λάθος, δεν είναι δικό του μαγαζί ο Σύριζας, αλλά ο Τσίπρας κάνει το κουμάντο. Και άσε τους άλλους να αυτοπαραμυθιάζονται ότι συμμετέχουν σε κόμμα αρχών και ιδεών. Πλάκα κάνουμε;

Χωρίς Τσίπρα η ιδεολογία της αριστεράς και της ψευτοαριστεράς δεν πιάνει παραπάνω από 5%. Και επειδή στην πιάτσα απουσιάζει το κόντρα κόμμα στην ΝΔ, γι’ αυτό και μόνο ο Τσίπρας, όχι ο Σύριζας, παίζει στα 20-25%.

Αυτήν θέλω, σου λέει, ο Αλέξης, την Ράνια, κομματόσκυλο από φοιτήτρια, μ’ αυτήν μπορώ να συνεννοηθώ. Τελειώσαμε. Και η δουλειά μου ως Τσίπρας δεν είναι να κάνω προπαγάνδα και κατήχηση υπέρ της αριστεράς, αυτό το καθήκον το έχω αφήσει στο ΚΚΕ. Η δουλειά μου είναι η αντιπαλότητα στον Μητσοτάκη. Να κάνουμε ταμείο όποιον δυσαρεστείται από την κυβέρνηση.  

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.