Τα εγκλήματα πολέμου και ο πόλεμος

Κατηγορείται η Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Ότι ο ρωσικός στρατός διαπράττει, διέπτραξε εγκλήματα πολέμου. Τι είναι αυτό; Βιάζονται σεξουαλικά γυναίκες, δολοφονούνται άμαχοι, ληστεύονται ηλικιωμένοι και ό.τι άλλο έξω από την… τημή του πολεμιστή, του στρατιωτικού.

Σενάριο. Μπαίνουν στα σπίτια κάποιοι οπλισμένοι μέχρι τα δόντια, με σύγχρονα τουφέκια που σκορπάνε το θάνατο σε δέκατα του δευτερόλεπτου και δεν σκοτώνουν κανένα. Με το σεις και το σας οδηγούν τους τρομοκρατημένους αιχμάλωτους, που τους ξεσπιτώνουν, και τους πάνε με τη βία σε εκκλησία να προσκυνήσουν ή σε μουσείο να επεισκεφθούν αρχαιότητες. Δεν υπάρχει έγκλημα!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ έγλημα πολέμου είναι ο βιασμός γυναίκας με την απειλή όπλου. Αν ο εχθρικός φαντάρος υποχρεώσει μια γυναίκα μόνο να κάνει στρηπτήζ ή με βία την πάει να χορέψουν σε ντίσκο δεν είναι έγκλημα πολέμου. Κι αν ποτέ το πράμα φτάσει σε δικαστήριο, ο ένοχος με μάρτυρες θα αποδείξει πως δεν είχε εγκληματικές σκέψεις. 

Δεν είναι έγκλημα ο πόλεμος της Ουκρανίας. Αν τηρεί τα πολεμικά ”Πρέπει” ο στρατός του Πούτιν δεν έχει κανένα πρόβλημα αύριο να καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου. Καλώς και σύμφωνα με τους… στρατιωτκούς κώδικες εισέβαλε σε ξένη χώρα και την κατέστερεψε και την διέλυσε. Αρκεί να μην κατέφυγε σε… ακρότητες. Αρκεί να μην υπάρχουν… θύματα.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.