80’ πτήση, 50€ εισιτήριο: Ο top ευρωπαϊκός προορισμός για πολυτελείς διακοπές ευεξίας στις πιο χαμηλές τιμές

Αν νομίζατε ότι οι καταλληλότεροι προορισμοί για πολυτελείς διακοπές ευεξίας είναι οι πόλεις της κεντρικής Ευρώπης μάλλον κάνετε λάθος. Η εταιρία ενοικίασης ακινήτων OVO Network, πραγματοποίησε μία σχετική μελέτη και μέσα στο Top3 συμπεριέλαβε τη Σόφια, ακριβώς πίσω από Βαρκελώνη και Ζυρίχη.

Για να διαμορφωθεί η κατάταξη, η έρευνα έλαβε υπόψιν της τον αριθμό των εστιατορίων με αστέρια Michelin, που υπάρχουν σε κάθε πόλη. Τον αριθμό των πεντάστερων ξενοδοχείων. Το επίπεδο ασφάλειας και τον αριθμό των πολυτελών κέντρων SPA.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά η Σόφια διαθέτει, ούτε λίγο, ούτε πολύ 83 κέντρα SPA, με τουλάχιστον τέσσερα αστέρια το καθένα. Αναλογικά λοιπόν, είναι από τις κορυφαίες πόλεις στην Ευρώπη για να πας ένα χαλαρωτικό διήμερο και να βιώσεις μία πολυτελή εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης και μάλιστα σε προσιτές τιμές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η Σόφια είναι δύο φορές πάνω στην αναλογία πολυτελών SPA ανά τουρίστες.

Το SPA (Sanitas per Aqua) σημαίνει στα λατινικά υγεία μέσω του νερού και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να καταπολεμήσεις το άγχος και το στρες. Να απομακρύνεις τις τοξίνες από το σώμα σου. Να βελτιώσεις το κυκλοφορικό σου σύστημα και γενικότερα τη σωματική σου υγεία.

Αν λοιπόν ψάχνεις μία σύντομη απόδραση ή ένα city break, μπορείς πολύ απλά να βρεθείς στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μόλις σε 80 λεπτά, πληρώνοντας ένα εισιτήριο που τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνάει τα 50 ευρώ. Ασφαλώς, υπάρχει ανταπόκριση και από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, ενώ για όσους αποφεύγουν τα αεροπλάνα, μπορούν να ταξιδέψουν και με λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι στην έρευνα που έκανε η OVO Network, στη Σόφια υπάρχουν 12 ξενοδοχεία πέντε αστέρων, ενώ στις αναζητήσεις της Google για πολυτελείς διακοπές είναι στη 10η θέση.

Βέβαια, η Σόφια δεν είναι μόνο SPA και κέντρα ευεξίας. Αν την επισκεφτείς σίγουρα θα κάνεις μία βόλτα από τον εμπορικό πεζόδρομο Vitosha, με τα εστιατόρια, τα cafes και τις εκλεπτυσμένες μπουτίκ, για να καταλήξεις μπροστά στο μεγαλοπρεπές NDK, το “Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού, όπου διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και επιδείξεις μόδας.

Στις βόλτες σου είναι δεδομένο πως θα κάνεις συχνές στάσεις για να θαυμάσεις τις εντυπωσιακές εκκλησίες (του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι, τη ρωσική του Αγίου Νικολάου, τη ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, την Αγία Κυριακή και την Αγία Σοφία) και τα επιβλητικά κτίρια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Επίσης, αν είσαι λάτρης των περιπάτων, έχε κατά νου ότι η Σόφια είναι από τις πιο πράσινες πόλεις και σίγουρα κατά την περιπλάνησή σου θα πέσεις πάνω σε κάποιο πάρκο όπως οι κήποι Borisova.

80’ πτήση, 50€ εισιτήριο: Ο top ευρωπαϊκός προορισμός για πολυτελείς διακοπές ευεξίας στις πιο χαμηλές τιμές

-menshouse.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.