8 εκατομμύρια άνθρωποι ήθελαν να τον σκοτώσουν

Το θέατρο της Αγγλίας τροφοδοτεί συνεχώς με νέα πρόσωπα την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία. Η περίπτωση του James Norton είναι κλασσικό παράδειγμα, ενός ανθρώπου που προτού κλείσει 10 χρόνια καριέρας, είχε γίνει πρωταγωνιστής.

Αν δούμε την ζωή του σε αριθμούς βλέπουμε: 36 χρόνων, 1.85 ύψος, 10 χρόνια καριέρα, πάνω από 10 ταινίες, 15 τηλεοπτικές σειρές και 8.000.000 ανθρώπους που τον μισούσαν και ήθελαν να τον σκοτώσουν, στην τηλεοπτική σειρά HappyValley (τόσοι τηλεθεατές την παρακολουθούσαν μέσο όρο), όπου έπαιζε τον κακό. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο James Geoffrey IanNorton γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1985 από γονείς δασκάλους. Ο πατέρας του είναι γεννημένος στην Τανζανία, αλλά βρέθηκε στην Αγγλία να διδάσκει στο Hull School of Art and Design. Ο James όταν μιλάει για τα παιδικά του χρόνια τα περιγράφει ως ιδανικά και ότι η ατμόσφαιρα και το τοπίο του North Yorkshire ήταν ειδυλλιακό. Στο σχολείο ήταν πολύ καλός μαθητής, αλλά εκεί που διέπρεπε ήταν στα μαθήματα θεάτρου και στο τένις. Ποτέ δεν ξεχνάει ότι βρέθηκε σε θεατρική σκηνή στην ηλικία των 15 χρόνων. Μετά τις σπουδές του γράφτηκε στην Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου για τρία χρόνια, αλλά αναγκάστηκε 6 μήνες πριν τελειώσει να τα παρατήσει λόγω του ότι του πρότειναν έναν πολύ καλό ρόλο.

Η πρώτη ταινία που έκανε ήταν το AnEducation (2009), με πρωταγωνίστρια την Carey Mulligan και ο πρώτος ρόλος στην τηλεόραση ήταν το 2012 στο Inspector George Gently. Έκτοτε παίζει ασταμάτητα, παράλληλα πάντα με το θέατρο που είναι το αγαπημένο του. Από το 2014 ζει στην περιοχή Peckham του Λονδίνου, όπου αγόρασε το δικό του σπίτι. Πάσχει από Διαβήτη τύπου 1, για το οποίο μιλάει ανοικτά για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

-nikosonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.