Το μπάσκετ να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο

Το μπάσκετ να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο

Η ώρα είναι κρίσιμη. Η μάχη για την ανθρώπινη ζωή παγκοσμίως και ιδιαιτέρως στην πατρίδα μας που παραδοσιακά και λόγω μνημονίων ακόμα περισσότερο έχει ελλείψεις σε βασικούς τομείς της υγείας ,είναι το πρώτιστο για όλους για να κερδηθεί το στοίχημα. 

Κακά τα ψέματα όταν βλέπεις χώρες όπως οι ΗΠΑ ,η Ιταλία που σημειωτέον έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας και η Γαλλία και η Ισπανία, να έχουν δομικά προβλήματα,δεν θέλεις να σκέφτεσαι τι θα γίνει εδώ αν είχαμε τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το υπουργείο και η κυβέρνηση γενικά έχουν χειριστεί καλά το θέμα για την χώρα, αλλά για τις ελλείψεις όταν είσαι και υπό επιτήρηση δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Και όταν βλέπεις ότι στις κορυφαίες χώρες του G20 ο ιδιωτικός τομέας σε επίπεδο φιλανθρωπίας και οι απλοί άνθρωποι ,είναι απόλυτα κατανοητό ότι στην σχεδόν πτωχευμένη μέχρι πρότεινος τουλάχιστον και άρα με πολλά ακόμα θέματα πατρίδα μας,είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να συνδράμει ο κάθε επιφανής πολίτης και επιχείρηση.

Ασφαλώς κανείς δεν είναι υποχρεωμένος για τίποτα. Αλλά και όλοι κρινόμεθα από τις πράξεις μας. Η δικιά μου άποψη διαχρονικά είναι ότι όταν ο Θεός σου δώσει την χαρά να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα,πρέπει να γυρίσεις στην κοινωνία κάποιες από τις μεγάλες απολαβές σου. 

Ασφαλώς κανείς αθλητής δεν είναι υποχρεωμένος για τίποτα και άλλωστε τα χρηματά του είναι νόμιμα και δουλεμένα. Από εκεί και πέρα είναι και λίγο ηθικό το θέμα. Με την έννοια της κοινωνικότητας. Ο Λεμπρόν Τζέιμς και μεγάλοι αστέρες του ΝΒΑ κάθε χρόνο επιστρέφουν με την μορφή φιλανθρωπιών στην κοινωνία ένα σημαντικό κομμάτι των απολαβών τους. Ο Ρονάλντο και πολλοί διάσημοι ήδη έχουν προβεί σε σημαντικές ενέργειες. Ο ΠΣΑΚ, ο σύνδεσμος των παικτών εδώ,ανακοίνωσε ότι θα συνδράμει οικονομικά στην μάχη κατά του κορωνοιού με ένα σοβαρό ποσό που θα ανακοινώσει την Δευτέρα.

Τον δρόμο έδειξαν πρώτοι σε πιο υψηλό επίπεδο οι αδελφοί Αγγελόπουλου,οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού με το 1εκ που προσέφεραν για την αγορά υλικού για τα νοσοκομεία. Να θυμίσω ότι σύμφωνα με τα όσα έχουμε διαβάσει,ένας αναπνευστήρας που έχουμε έλλειψη στα νοσοκομεία μας κοστίζει 6000 ευρώ και μπορεί να ανακουφίσει και σώσει πάνω από 4-5 ζωές άμεσα και να είναι παρακαταθήκη και για το μέλλον. Το 1εκ των Αγγελόπουλων είναι ένα σοβαρό ,πολύ σοβαρό ποσό που θα σώσει ζωές. Ένα ποσό αντάξιο του μεγέθους τους. Μπράβο τους. Καθώς καλό να βοηθάμε αλλά και ανάλογα με το βαλαντίο μας.

Όλα ευπρόσδεκτα είναι αλλά μην κοροιδευόμαστε. Όταν ο πολίτης των 800 ευρώ δώσει 30 ,δεν είναι το ίδιο όταν κάποιος άλλος των 500χιλ προσφέρει ένα χιλιάρικο! Ασφαλώς θα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις αθλητών που έχουν προσφέρει κάτι. Ασφαλώς στο κάδρο μπαίνουν οι πάντες. Από εφοπλιστές και καλλιτέχνες μέχρι η Εκκλησία και οι πάντες. Εμείς μιλάμε εδώ για τα χωράφια μας. Περιμένουμε με χαρά άμεση ενεργοποίηση των διάσημων αθλητών μας(πχ ο Αντετοκούμπο έδωσε 100χιλ για τους εργαζόμενους στο γήπεδο της ομάδας του με το λοκ ντάουν) και προσφορά. Και να το ανακοινώσουν για να γίνουν παράδειγμα για τους άλλους και για να γίνονται και οι απαραίτητες συγκρίσεις. 

Φυσικά αναμένουμε όλους τους φορείς του μπάσκετ,τους ιδιοκτήτες,τους εμπλεκόμενους να βάλουν το χέρι στην τσέπη ,αν θέλουν ασφαλώς ,για να ανακουφίσουν συμπολίτες μας,τους ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες και για να σώσουν ζωές. Ένα ίνδαλμα,είδωλο και πρότυπο,πρέπει να είναι πρότυπο και στην κοινωνική του ζωή θαρρώ….

-Από το άρθρο του Σωτήρη Γεωργίου στο basketblog.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.