Το δώρο που θα ζητήσει η εορτάζουσα

Το δώρο που θα ζητήσει η εορτάζουσα

Σήμερα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου έχει γενέθλια μια από τις καταξιωμένες Ελληνίδες τραγουδίστριες και από τις ομορφότερες γυναικείες λαϊκές φωνές του ελληνικού ρεπερτορίου. Η Νατάσα Θεοδωρίδου γεννήθηκε το 1970 και πριν από 49 χρόνια, σα σήμερα εκείνες οι άγνωστες δυνάμεις που αποφασίζουν γι’ αυτόν τον αγιασμένο τόπο ξανάδωσαν την ευλογία τους. Μας χάρισαν την Νατάσα Θεοδωρίδου, η οποία παρά τις γήινες αδυναμίες της, έχει θέση παντοτινή στον Όλυμπο της ελληνικής μουσικής. 

Κάτι άλλο. Σκέπτομαι την ημέρα του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη. Πάνω στο φέρετρό του, θα καταθέσουν τα γνωστά και τετριμμένα οι επώνυμοι της ξεφτυλισμένης Ελλάδας, η οποία νταηλήκι θα πάρει το δικαίωμα να τιμήσει το μονάκριβο τέκνο της. Η Ελλάδα της πολιτικής και των κομμάτων δεν στάθηκε στο ύψος του Θεοδωράκη. Ιδιαίτερα η Ελλάδα της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς. Όσο ζούσε, όσο ζει, στην πράξη, δεν έχει αναγνωρίσει το μεγαλείο του, το μνημείο πολιτισμού που είναι η τεράστια μουσική του.

Έτσι συμβαίνει με τους Μεγάλους. Τους πολύ Μεγάλους. Τους αληθινά και αιώνια Μεγάλους. Περιμένουν το θάνατό τους για να μιλήσουν για την απώλειά τους οι νάνοι.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει με την Νατάσα Θεοδωρίδου. Ξέροντας την μεγάλη αξία που μετρά ιδιαίτερα στην αγορά. Την αξία της επωνυμίας της, την αξία του domain της, ο επιχειρηματίας Κώστας Μπερτάκης, τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται στενά μαζί της. Ήδη ετοιμάζονται, για να ξεκινήσουν στο “Teatro”, που θα ξανανοίξει τις πύλες του. Αυτός είναι ο μεγάλος τους στόχος.

Αυτό το δώρο θα ζητήσει σήμερα η εορτάζουσα, Νατάσα Θεοδωρίδου.

Διαβάστε ακόμα: Το YouTube «επιβεβαιώνει» το Tsipasblog

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.