Πιστεύει στον εαυτό του, όχι σε νεράιδες και δράκους

Πιστεύει στον εαυτό του, όχι σε νεράιδες και δράκους

Ακούω Beatles και γίνομαι αυτό που είμαι. Άγνωστες δυνάμεις ζωής και πνεύματος ξυπνούν μέσα μου με τα τραγούδια των τεσσάρων παιδιών από το Λίβερπουλ που έγραψαν και έπαιξαν τη πιο μεγάλη μουσική του καιρού μας.

Ένα κάρο αηδίες ακολουθούν τους Μπήτλς και ειδικά τον Τζων Λένον που, με την ευκαιρία της δικής του μυθιστορηματικής πορείας, μου φέρνει στο νου τον Βαγγέλη Λιόλιο και παίρνω την αφορμή να γράψω κάποιες δικές μου σκέψεις. Όπως το ακούς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Έχουν, λοιπόν, κατά καιρούς ειπωθεί διάφορα περίεργα. Για παράδειγμα, ότι ο «ισχυρός άνδρας» του μπασκετικού Προμηθέα είναι ένας ύμνος στο περιφερειακό μπάσκετ, το επαγγελματικό. Με το άλλο επίτευγμα του ευλογεί την άποψη ότι δεν αρκούν μόνο τα λεφτά, χρειάζεται και «καθαρά» λεφτά. Κάθε φορά που πανηγυρίζει σαν τρελός είναι η επιτομή ότι “Στην ζωή και και στο μπάσκετ δεν υπάρχουν μόνο τα λεφτά αλλά και η αγάπη”.

Ο Λιόλιος δε έγινε επαναστάτης, επειδή για, ακόμη μια φορά, η δική του ομάδα, μια επαρχιακή ομάδα, ο Προμηθέας Πατρών, έριξε βόμβα μεγατόνων στο ελληνικό μπάσκετ. Έπικράτησε του πανίσχυρου Παναθηναϊκού στην Πάτρα με 81-79 και τον πέταξε έξω από τα ημιτελικά του κυπέλλου. Είναι, όμως, οραματιστής, ιδεαλιστής και ειρηνιστής. Πρωτομεταχειρισμένες λεζάντες που τις λανσάρει το TsipasBlog. Ναi, στο φινάλε, κι αν είναι ό,τι είναι. Ό,τι θαρρεί πως είναι.

Ο Λιόλιος είναι μπασκετόφιλος. Ένας αιώνιος μπασκετόφιλος. Πανελλήνια πλέον προσφορά η πεντακάθαρη ποιότητα του καλού μπάσκετ που παίζει η ομάδα της Πάτρας. Βεβαίως λαϊκής, διότι δεν απευθύνονται σε μια κοινωνική τάξη, σε μια πόλη, σε συγκεκριμένη ηλικία, αλλά στους πάντες. Και όσοι μπολιάστηκαν με την ιστορική του πρόκριση, κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου- DPG700, θα το κρατούν μέσα τους, στο αίμα τους, μέχρι το θάνατό τους.

Μήπως τα όσα έγιναν σήμερα στο “στολίδι” του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δημήτριος Τόφαλος» ενέχει πνεύμα προφητικό. Ότι, δηλαδή, όλες οι ομάδες, και η ομάδα-νάνος, ότι έχει δικαίωμα στο όνειρο της επαγγελματικής καταξίωσης.

Με το σημερινό θαύμα, ο Λιόλιος κοιτάζει ακόμη πιο ψηλά. Γιατί όχι Πρωτάθλημα το 2021 και Ευρωλίγκα το 2023!. Φαντάσου να τα καταφέρει..

Ο “Mr Coffee Island” και ισχυρός άνδρας του Προμηθέα, είχε πει κάποτε: «Για μας τους Πατρινούς το μεγάλο αστέρι και καμάρι της πόλης μας, ήταν ο Κώστας ο Πετρόπουλος! Άλλωστε το μπάσκετ της Πάτρας εκπροσωπούνταν στην Α1 Κατηγορία από τον Απόλλωνα. Εμείς σαν Προμηθέας, ήμασταν μία πολύ άσημη ομάδα, τότε, που αγωνιζόταν στο Γ’ τοπικό. Αλλά για μένα, ήταν η ομάδα μου!»

Πόσο διαφορετικός, πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος του μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, αν οι παράγοντες πίστευαν στον εαυτό τους κι όχι στις νεράϊδες και τους δράκους.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.