Η περίπτωση του χοντροπαίκτη Παπαγεωργίου

Η περίπτωση του χοντροπαίκτη Παπαγεωργίου

Η μεγάλη νύχτα δεν χρειάζεται τους επιχειρηματίες της μιας δραχμής. Τους λίγους. τους ασήμαντους. Που δεν θα απασχολήσουν την Ιστορία. Δεν τους έχει ανάγκη. Η μεγάλη νύχτα έχει ανάγκη του επιχειρηματίες βαρβάτους. Και ο κανόνας είναι ότι ο μικρός τραγουδιστής μεγαλώσε το μέγεθος του, τον αντιμετώπισαν διαφορετικά ως παίκτη, ως συμπαίκτη μόνο όταν στο τιμόνι της βρέθηκε επιχειρηματίας βάρους.

Χρειάζεται επιχειρηματίες σαν τον κύριο Θανάση Παπαγεωργίου. Που από το μηδέν έγινε μεγιστάνας. Ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, κι όχι μόνο. Εξελίχθηκε στον Νο οικονομικό παράγοντα της νύχτας. Αλλά η επιτυχία του Θανάση δεν ήρθε ουρανοκατέβατη..

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ήρθε από Αμαλιάδα κι εργάστηκε μαζί με τον Κοντόπουλο σαν «βοηθοί» στις «Αναμνήσεις» στην οδό Νίκης, που τότε φιλοξενούσε τον Τόλη Βοσκόπουλο. Ανήσυχο μυαλό, μόχθησε και κουράστηκε. Έστησε το πρώτο του κέντρο, τον «Σκορπιό» στην οδό Κεφαλληνίας. Και μέσα σε μια τότε άγρια νύχτα – που αυτοί που τα ζήσανε τα θυμούνται – κράτησε τον “Σκορπιό» μακριά απ’ όλα για πολλά χρόνια.

Αμέσως μετά πήρε το «Πανόραμα» και τη «Νεφέλη» στην οδό Αχαρνών. Σε ένα δρόμο τότε εμπορικό και όμορφο.

Και σε λίγο καιρό μεταμόρφωσε ένα παλιό τεράστιο γκαράζ στο όμορφο κέντρο «ΦΙΞ» που φιλοξένησε ονόματα. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Σειρά είχε το μοναδικό “Fever”.

Ο Παπαγεωργίου έχει λεφτά και δεν κρύβεται. Αυτό θα πει κάποιος με μια κουβέντα αν ερωτηθεί για τον επιχειρηματία που, ειδικά στη φετινή σεζόν, είναι πραγματικό φόβητρο για όλους. Και πως μη το πει, όταν με τα λεφτά και τον τσαμπουκά του, δημοσίως και επισήμως, έκανε ακόμη πιο βαρβάτη την παρουσία του στη νύχτα. Αρχικά, “πήρε” τον Γιώργο Μαζωνάκη, μετά άλλαξε εξ ολοκλήρου τη διακόσμηση του Fever και, τέλος, ενώσε το τελευταίο κομμάτι του παζλ. Προσθέτοντας στο σχήμα, το άλλο …βαρύ πυροβολικό, τον Πάνο Κιάμο.

Αξιοθαύμαστος, επομένως, ο Παπαγεωργίου. Επιχειρηματίας πετυχημένος που τον παραδέχονται. Φυσιογνωμία. Ίσως ο πλούσιος επιχειρηματίας της νύχτας. Συγκρουσιακός, τολμηρός, σε καμιά περίπτωση των “δημοσίων σχέσεων».

Διαβάστε επίσης : Ένα σχήμα φόβητρο

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.