Η αποκρυπτογράφηση της πρώτης συνέντευξης Καλογερόπουλου-Το μεγάλο παράπονο του

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891, Σάκης Καλογερόπουλος

Ο Σάκης Καλογερόπουλος, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, καθόλου άσχετος με την Παναχαΐκή και καθόλου αδιάφορο το όνομα του, αφού είναι ο διοικητικός της ηγέτης -και με τη βούλα πια- έβγαλε το μαράζι του. Δημόσια, παρακαλώ! Όχι στον κολλητό του, ούτε στη μαμά του. Ότι γνωρίζει την απόρριψη από τον κόσμο και κυρίως του επιχειρηματίες της Πάτρας.

Και ρωτάω εγώ τώρα. Οφείλουν, δηλαδή, αυτοί που δεν κάνουν κέφι τον εν λόγω κύριο, να αισθάνονται ντροπή ; Ενοχή ; ! Έλλειψη κατανόησης ; Με ποιο δικαίωμα, αλήθεια, δεν πάνε μαζί του; Γιατί δεν τον θέλουν, γιατί τον «απορρίπτουν», ενώ ούτε στοιχηματζής είναι, ούτε θέλει να εκμεταλλευτεί την ομάδα, όπως είπε ο ίδιος χθες στον Αλέξη Διγενή και στα ερτζιανά του Sport Fm Πάτρας. Στην πρώτη του συνέντευξη, από τότε που ανέλαβε τις τύχες ομάδας μας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εκεί έφτασε το έργο. Να είναι διαμαρτυρόμενος, παραπονούμενος γιατί δεν τον γουστάρουν διοικητικά, επιχειρηματικά «Η Πάτρα δεν μας έχει αποδεχτεί ακόμα. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει καμία χορηγία, για κανένα λόγο. Άμα κοιτάξεις άλλες ομάδες, έχουν όλες χορηγίες, στις μπλούζες, τα σορτσάκια. Όποιος αγαπάει και ενδιαφέρεται για την ιστορική ομάδα αυτή, πρέπει να την υποστηρίξει. Όχι, εμένα σαν Καλογερόπουλο. Στόχος είναι το πως θα ανέβει η ομάδα. Να την βάλω εγώ στον ώμο μου και την πάω Super League ; Αυτό δεν γίνεται».

Σχετικά με τις «πόρτες» που βρίσκει κλειστές, όπως πρώτο αποκάλυψε το tsipasblog.gr (εδώ από τις 21 Ιουλίου) και μονοπώλησε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891, Σάκης Καλογερόπουλος, είπε ακόμη πως “Οι πατρινοί επιχειρηματίες δεν έχουν δώσει ούτε ευρώ στην Παναχαΐκή και από την άλλη, κάθονται στην ουρά, για να μπουν χορηγοί -όχι κεντρικοί, απλοί- σε αθηναϊκές ομάδες”.

Σε ερώτηση ακροατή, για το αν έχει ζητήσει τη βοήθεια τους, απάντησε πως “Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες και μας έχουν απορρίψει. Δεν είναι λογικό αυτό. Δηλαδή, πόσο θα παρακαλάω ακόμα; Στον αντίποδα, όμως, είναι όλοι δίπλα στον Προμηθέα”.

Είπε και άλλα ενδιαφέροντα. Συνοψίζω επιγραμματικά ορισμένες από τις φράσεις-κλειδιά που ξεστόμισε :

Αν θεωρεί πως ο Κούγιας έχει κάνει κακό στην εικόνα του, είπε χαρακτηριστικά : “Οι δημοσιογράφοι με θάβουν. Αυτά που λέει ο Κούγιας, είναι λόγια του Δρόσου. Γιατί ο Κούγιας δεν με ξέρει προσωπικά”.

-Όλα τα χρήματα που έχει πάρει η Παναχαΐκή από τους χορηγούς, είναι μόλις 3000 ευρώ. Μια χορηγία από το “Χωριάτικο” στο γήπεδο και άλλη μια πάνω στις κάρτες διάρκειας, του “Χρώνη”, με τα Ανταλλακτικά.

-Έχουμε πουλήσει μόλις 110 διαρκείας.

-Μίλησα τώρα που και επίσημα είμαι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας.

-Ο Μιλίσεβιτς έφυγε, γιατί του ήρθε καλύτερη επαγγελματική πρόταση από το Μαυροβούνιο. Το όνειρο του ήταν να γίνει τεχνικός διευθυντής και να που έγινε.

-Παραδέχομαι το σφάλμα με τις 4 μεταγράφεις των ξένων παικτών.

Σπόντα για τον Κατσουράνη : “Ας αναρωτηθει ο κόσμος, που έρχεται στο γήπεδο, αν φέτος βλέπει την Παναχαΐκή καλύτερη η χειρότερη από αυτή του Κατσουράνη”.

Για την Ερασιτεχνική : “Toσο καιρό δεν την πλήρωνε κάνεις και τώρα τα ζητήσατε από μένα”.

Για τα χρέη : “Λίγο λιγότερα από 250 χιλιάδες”.

– Πέρυσι ήμουν στο γήπεδο και έβλεπα την Παναχαΐκή από το Φεβρουάριο.

-Στόχος η 6αδα. Άλλα όλα κρίνονται στα ply off.

-Μας ταλαιπωρούν με τα λεφτα της ΕΡΤ.

-Δεν είμαι στοιχηματζής.

-Στην Πάτρα κρίνουν προτού δουν.

Γιατί δεν έχει πατρινό το διοικητικό συμβούλιο : “Δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Και έτσι έβαλα τους δικούς μου. Το γεγονός ότι είμαστε μικροί ηλικιακά, δεν σημαίνει ότι είμαστε και χαζοί.

-Λέει πως επιχείρηση είναι η ομάδα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την εκδοχή του tsipasbog.gr (εδώ που είχε δώσει από τις 21 Ιανουαρίου 2019)

-Αν θεωρούν πως δεν κάνω σωστά τη δουλειά, ας έρθει το καλοκαίρι ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος αγοραστής να μου ζητήσει την ομάδα.


Διαβάστε ακόμα: «Πονάτε που κερδίζουμε»

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.