Η ζαριά θα φανεί σε λίγο …

Γίνεται χοντρό παιχνίδι εκεί στα περίχωρα του Ισραήλ. Φως φανάρι η δουλειά. Και ποια κατάληξη θα έχει; Κανείς δεν ξέρει. Κι όταν λέμε κανείς εννοούμε κα- νέ- νας. Ούτε ένας, και από τη μια πλευρά και από την άλλη. Η Αμερική; Πλανηταρχία είναι αλλά – άσε τι λένε- πρώτο ρόλο έχουν οι εβραίοι. Το Ισραήλ, δηλαδή. 

Το παραμύθι ότι οι ΗΠΑ δίνουν γραμμή στο μικρό Ισραήλ. Ότι το μικρό Ισραήλ πειθαρχεί στην πλανηταρχία. Αυτά είναι για τα μικρά παιδιά. Για τους φανατικούς, τους κολλημένους. Άλλο ότι το Ισραήλ σηκώνει πάλι κεφάλι κι αυτό ευνοεί τις ΗΠΑ. Άλλο αυτό. Το Ισραήλ παίζει για πάρτη του, για το αύριο του. Και το παιχνίδι του Ισραήλ βολεύει την πλανηταρχία, που με ό,τι κάνει προκαλεί εύκολα αντιαμερικανισμό. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Που θα κάτσει η τράπουλα θα το δούμε προσεχώς. Πιθανόν να κάτσει σε οριστική λύση. Τώρα απλά παρακολουθούμε το έργο. Τι δείχνει και που πάει το πράμα δεν ξέρει κανένας. Όποιος μας πει τι θα γίνει στο τέλος παίζει τζόγο. 

(www.apodytiriakias.gr)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.