Υψηλές απολαβές και ζήτηση: Αυτό είναι το επάγγελμα που θα γίνει το πιο επικερδές στην Ελλάδα

Το βλέπεις να έρχεται ήδη στο παρόν μας.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το κυνήγι της γνώσης για το ποιο θα είναι το επάγγελμα του μέλλοντος είναι μία ενασχόληση του ανθρώπου εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Ειδικοί προσπαθούν να αναλύσουν τις ανάγκες της κοινωνίας του μέλλοντος, να προβλέψουν τάσεις και την ανάπτυξη τεχνολογιών, τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας που θα είναι περιζήτητες και αναγκαίες, αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Υπάρχει όμως ένα επάγγελμα που φαίνεται, με τα τωρινά δεδομένα ότι θα έχει την περισσότερη ζήτηση τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει και πολύ μεγάλες απολαβές και ευκαιρίες για εξέλιξη. Ο λόγος για τους Ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning). Για όσους δε γνωρίζουν, είναι επαγγελματίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη, την εφαρμογή και τη βελτιστοποίηση αλγορίθμων και μοντέλων που επιτρέπουν στους υπολογιστές να μαθαίνουν από δεδομένα και να εκτελούν εργασίες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.