Υποσχέθηκαν κάτι και το τήρησαν

Από τις πιο σπουδαίες και σημαντικές ειδήσεις, που έχω διαβάσει το τελευταίο καιρό, εδώ και πολύ καιρό. Καθότι μας δείχνει πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία.

Η είδηση είναι ότι ο Φλώριος Ασημομύτης, μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες επιχειρηματικές φιγούρες της Μυκόνου. Μαζί με τον γνωστό Δημήτρη Φιντιρίκο και τους αδελφούς Σταυρουλάκη, από την εταιρία Skipper-BSK, κάνουν πράξη τα όσα υποσχέθηκαν. Δηλαδή, θα δωρίσουν ταχύπλοο σκάφος προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για όσους ξέρουν την πραγματικότητα από το -κατά τα άλλα λαμπερό- νησί των ανέμων, θα σου πουν : Είναι μια πολύ σημαντική κίνηση. Σημαντική για το λιμενικό, που δεν έχει μέχρι στιγμής τέτοιο σκάφος. Σημαντική επίσης και στις διακομιδές των σοβαρών περιστατικών υγείας. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα χρόνια προβλήματα στην διενέργεια οποιασδήποτε μεταφοράς ασθενών από τα νησιά.

Πάμε στην τελετή παράδοσης. Έχει καθοριστεί για την Κυριακή 26 Μάϊου, και ώρα 11:30 π.μ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (έμπροσθεν του δημαρχείου Μυκόνου). Και όπως μαθαίνουμε, με παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων. Βεβαίως θα εκπροσωπηθεί και η κυβέρνηση. Όλοι θα είναι εκεί.

Ρίχνω φως επάνω επάνω στην ανακοίνωση του κου Ασημομύτη :

“Ιανουάριος 2021 – Μάιος 2024
Το Δεκέμβριο του 2020 κάναμε γνωστή την πρόθεσή μας να δωρίσουμε στο Λιμεναρχείο Μυκόνου ένα ταχύπλοο σκάφος με σκοπό να συνεισφέρουμε στις ανάγκες του νησιού. Αφού λάβαμε την αποδοχή από τους αρμόδιους φορείς, τον Ιανουάριο του 2021ανακοινώσαμε επίσημα την πράξη αυτή, μέσα από το Ιδρυμα “Florios Mykonos Foundation”.
Το Ίδρυμα σε συνεργασία με τον κύριο Φιντιρίκο και τους αδελφούς Σταυρουλάκη της ναυπηγικής εταιρείας “BSK – Skipper”, παρά τις αντιξοότητες και τις απρόσμενες καθυστερήσεις,ολοκλήρωσε τη ναυπήγηση του ολοκαίνουργιου σκάφους πριν λίγους μήνες.
Πραγματοποιήθηκαν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και η αυτοψία από τους αρμόδιους και το ταχύπλοο σκάφος είναι έτοιμο να παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες του, ως ένα νέο πολύτιμο όργανο που θα βοηθήσει στο έργο του Λιμενικού Σώματος του νησιού μας στη δράση και στις διακομιδές που τόσο έχουμε ανάγκη .
Πιστοί στα λεγόμενά μας και υπερήφανοι για τους συν-δωρητές και συνοδοιπόρους μας σε όλη την πορεία των 3 αυτών χρόνων αλλά και όσους με τη θέρμη και την καλοσύνη τους στήριξαν και στηρίζουν το έργο μας, ερχόμαστε σήμερα να κλείσουμε τον κύκλο αυτής της δωρεάς με μία σεμνή τελετή για την παράδοσή του την Κυριακή 26 Μαΐου στον άγιο Νικόλα στο Γυαλό.
Εμείς είμαστε πάντα δίπλα στο νησί και δε θα σταματήσουμε να του προσφέρουμε όσα του αξίζουν!
Εμεις μιλάμε με πράξεις και αγάπη για τον τόπο μας ❤️
Florios Mykonos Foundation❤️Skipper-bsk”

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ To Ιδρυμα "Florios Mykonos Foundation" εκπροσωπούμενο από τον KO Ασημομύτη Φλώριο και Η εταιρεία "BSK Skipper" εκπροσωπούμενη από τους κους Φιντιρίκο Δημήτρη, Σταυρουλάκη Αλέξανδρο και Σταυρουλάκη Γιώργο, σας σαπροσκαλούν την Κυριακή 26 Maïou 2024 και ώρα 11:30π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (έμπροσθεν του ημαρχείου Μυκάνου) αηντελετήταράδοσηςδωράς τελετή ΄παράδοσηςδ παράξ πλοααό Μυκόνου. H παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιή για εμάς! MYKONOS FOUNDATION SKIPPER POWERBOATSI"
Μπορεί να είναι εικόνα πλεούμενο και κείμενο που λέει "Technical Specifications 11.53 m 3.40 Length over all Beam Internal beam Weight (Fully loaded) Fuel tanks capacity Water tank capacity Transom ransom shape Deadrise angle Engines HP Maximum speed 4300 kg 2x340it 100it /V4step 24 2x400 HP 65knots SKIPPER3BPTR SKIPPER 3EPATROL BSK."
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.