Υποψήφιος πρόεδρος ο…διεφθαρμένος

Για να έχει τύχη ο πολιτικός χρειάζεται να λειτουργεί ως… αντίπαλος. Ποιανού αντίπαλος; Του αντιπάλου του! Αν δεν έχει αντίπαλο, τότε βαράει με άσφαιρα πυρά. Δεν τον παίρνουν για σοβαρό, για υπολογίσιμο παίκτη. Ποιοι; Αυτοί που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν όταν βαρέθηκαν αυτόν που κυβερνάει. Και ποιοι είναι αυτοί; Ο λαός, βέβαια. 

Τι είναι ο πολιτικός της πιάτσας; Ένα ενεργούμενο του λαού. Του γίγαντα λαού. Όταν, λοιπόν, ο λαός, ο τίμιος λαός, ο αδικημένος λαός, δεν κάνει άλλο κέφι αυτόν που είχε ψηφίσει, έχει ανάγκη έναν άλλον, και μέσω αυτού του άλλου να ξαναγίνει εξουσία. Να υπογράψει συμβόλαιο με την εξουσία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο θεωρούμενος ακροδεξιός Ζαίρ Μπολσονάρο (1955) είναι πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2019. Αντίπαλος του παίζει ο θεωρούμενος αριστερός Λούλα ντα Σύλβα (1945), ο πρώην πρόεδρος (2003 – 10), ο οποίος είχε κατηγορηθεί για διαφθορά. Κανένα πρόβλημα!Όταν ο λαός θέλει να γλυτώσει απ’ αυτόν που κάνει κουμάντο, θα δείξει την εμπιστοσύνη του σ’ εκείνον ο οποίος είναι ο πιο δυνατός αντίπαλός. Σιγά, τώρα που ο υπεράνω υποψίας λαός, ο εξ ορισμού ηθικός λαός, να κωλώσει για τις αρπαχτές  του Λούλα. Έχει καταδικαστεί για διαφθορά ο Λούλα, αλλά είναι πολιτικός αγαπητός ιδιαίτερα από τις γυναίκες της Βραζιλίας

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.