Η υποκριτική κοινωνία και η Αράχωβα!

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την επικαιρότητα εμβαθύνοντας κλασικά!

Χαμός και με το θέμα της Αράχωβας. Ασφαλώς είναι τεράστιας σημασίας το θέμα να βρεθεί αυτός που έκανε τις αποτρόπαιες πράξεις στον άτυχο σκυλάκο τον Όλιβερ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ως γνωστόν άνθρωποι που κάνουν κακό και με ειδεχθή τρόπο στα ζώα, μπορεί να κάνουν ασφαλώς και σε άνθρωπο σύμφωνα με διεθνείς έρευνες. Κάπου εκεί αρχίζει και χάνεται όμως κάθε ισορροπία και λογική.

Διαβάζω άρθρα ,ειδησεογραφία και κυρίως σόσιαλ μίντια που είναι η σύγχρονη σφυγμομέτρηση και έχω μπερδευτεί και στο τέλος λέω που πάμε. Από την μια με ενοχλεί αφάνταστα το φαινόμενο με τους φιλόζωους που βγαίνουν και μπροστά και αφού όμως πρώτα πατάνε επί ..πτωμάτων στην ζωή τους για να έχουν ότι έχουν. Αλλά μετά εμφανίζονται και καλοί άνθρωποι που αγαπάνε τα ζωάκια. Όμως δεν αγαπάνε τους ανθρώπους; Να πω για άλλους που έχουν και οι ίδιοι ζώα, εμφανίζονται φιλόζωοι αλλά όταν τους ενοχλούν και τα δικά τους τους ρίχνουν και καμία φάπα;

Ήμαρτον με την υποκρισία…

Πάμε και στα πιο σοβαρά όμως. Πράγματι είναι άξιον απορίας πως η ίδια η περιοχή δεν έχει κατανοήσει τον δράστη. Υπάρχει συγκάλυψη; Θα μάθουμε. Αλλά κακά τα ψέματα, στην επαρχία και τα χωριά όλοι γνωρίζουν. Τα πάντα. Το ποιόν κάθε συμπολίτη τους και τις αμαρτίες του μαζί.

Δεν μπορεί να λες ότι είσαι ευυπόληπτος άνθρωπος αλλά να αφήνει άτομα με κακοποιητικές συμπεριφορές και μάλιστα ειδεχθούς τρόπου, να είναι ελεύθερα δίπλα σου. Υποκριτική κοινωνία λέγεται και αυτή η κοινωνία. Δεν γίνεται να έχουμε περάσει στην Ελλάδα την νοοτροπία ότι όποιος καταγγέλλει κάτι επικίνδυνο και κακό είναι και ρουφιάνος! Ρουφιάνος δεν είσαι ότι αφορά το γενικό καλό και να σωθεί από ένας άνθρωπος μέχρι ένα ζώο. Αυτά τα περί ρουφιανιάς μας τα έχουν περάσει στην κοινωνία αυτοί ακριβώς που διαπράττουν παράνομες πράξεις και θέλουν να είναι λάδι. Ακόμα και αν αφορά άλλες πράξεις, γενικά μιλάω.

Ένα άλλο θέμα όμως είναι και το ότι δεν γίνεται να φοβάσαι να μιλήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι που άνοιξαν το στόμα τους για οιοδήποτε λόγο, έμπλεξαν σε δικαστικές και πολυέξοδες διαμάχες γιατί μίλησαν και αν δικαιώθηκαν. Και σου λένε άσε μωρέ μην μπλέξω.

Σε άλλες περιπτώσεις ατόμων με επικίνδυνες συμπεριφορές οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί ακολουθούν στόματα που άνοιξαν. Πόσο δε μάλλον όταν το νομικό σύστημα είναι τέτοιο που στο τέλος είναι ελεύθεροι δίπλα μας οι κακοποιητές. Ανθρώπων, ζώων, γενικότερα. Μην κρυβόμαστε. Όλο ξέρουμε πράματα για πολλούς. Λες να πάω να μπλέξω δικαστικά μετά να με τρέχει καθώς έχει λεφτά; Ή να με απειλεί και να βάζει μπράβους; Καμία προστασία συν την ρετσινιά του ρουφιάνου. Και έτσι γίνεται ο χαμός δίπλα μας και ελάχιστοι μιλάνε.

Πράγματι το κράτος έχει κάνει κινήσεις σωστές για να εξασφαλίζεται η ανωνυμία. Έχεις όμως εμπιστοσύνη σε ένα σύστημα που ξέρεις ότι με το κατάλληλο αντίτιμο ο πλούσιος και επικίνδυνος μάλλον θα την βρει την άκρη;

Πάμε και σε κάτι ακόμα. Στην ισοπέδωση των πάντων στον βωμό της ψεύτικης εκτίμησης στα σόσιαλ μίντια. Μην πάτε ξανά στην Αράχωβα λένε κάποιοι και χαμός από πίσω. Δηλαδή η Αράχωβα είναι η περιοχή με τους κακούς ανθρώπους; Όλοι οι κάτοικοι εκεί είναι κακοί άνθρωποι; Μήπως τα ίδια δεν συμβαίνουν σε όλη την επαρχία αλλά και στις συνοικίες στα αστικά κέντρα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Βγαίνουμε έτσι αέρα και καταστρέφουμε μαζικά υπολήψεις; Ανοίγεις τα σόσιαλ και νομίζεις ότι στην Αράχωβα είναι όλοι οι οι επικίνδυνοι μαζεμένοι.

Ε, όχι, Κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος. Ναι σαφώς υπάρχουν και κακοί άνθρωποι και ναι σαφώς για πολλούς λόγους κάποιοι δεν μιλάνε. Δεν μπορεί για ένα ποσοστό όμως να αφορίζουμε μια ολόκληρη περιοχή και να της κάνουμε κακό επικοινωνιακά, οικονομικά κτλ. και με θύματα τελικά και καλούς ανθρώπους. Και μάλιστα αυτό να το λανσάρουν και προμοτάρουν και άτομα που θα έκαναν το ίδιο που κατηγορούν και καταγγέλλουν αν ήταν στο ίδιο το συνάφι τους οι ένοχοι!

Ήμαρτον πια με την υποκριτική κοινωνία που ζούμε…

-ecogreennet.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.