Yποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Yποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους πλοίων από αύριο και έως τις 18 Αυγούστου, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για την πανδημία. Παράλληλα δήλωσε ότι παρατείνεται μέχρι τις 18 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

“Είμαστε πάντα έτοιμοι να πάρουμε κάθε μέτρο” τόνισε, ενώ για το ωράριο των νυχτερινών καταστημάτων και τοπικά lockdown ανέφερε ότι εξετάζονται σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των μέτρων που ήδη έχουν επιβληθεί δήλωσε.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η σύσκεψη για τον κορωνοϊό θα επαναλαμβάνεται τρεις φορές την εβδομάδα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «πρώτον, η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας. Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό. Τέταρτον, ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Πέμπτον, η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας». Ενδεικτικά είπε πως «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου, έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

-banks.com.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.