Δεν ξέρει τι είναι άδεια, τι ρεπό …..

Μια στις δέκα είναι ο λογαριασμός. Και λίγο το πάω. Δεν αποκλείεται στο σωστό μέτρημα η καλή είδηση να είναι μια στις 20 κακές. Υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν συστηματικά το καθημερινό δελτίο ειδήσεων διότι τους κάνει μαύρη τη ζωή. Η μια κακή είδηση καπάκι μετά την άλλη.

Ληστείες, φόνοι, σκάνδαλα, καταγγελίες στο ρεπερτόριο της ημέρας. Σε τι ζωή ζούμε, ρε, σκέπτεται ο άλλος. Ακόμα κι αν δεν κινδυνεύει, ακόμα και να μην είναι ο ίδιος μπλεγμένος, αυτό το καθημερινό πυροβολητό των κακών ειδήσεων τον στενεύει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μαριόλης Ανάργυρος. Ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός στον κόσμο! Να, μια καλή είδηση. Πολύ καλή. Όχι μόνο τιμητική για την ελληνική ιατρική οικογένεια, αλλά για όλη τη χώρα. Μια είδηση που σε κάνει υπερήφανο ως Έλληνα και ως άνθρωπο.

Το Βραβείο του Καλύτερου Οικογενειακού Ιατρού στον κόσμο για το 2021 (Global Family Doctor) απένειμε στον Ανάργυρο Δ. Μαριόλη, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, ο WONCA, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οικογενειακών Ιατρών.

Ο Ανάργυρος Μαριόλης είναι διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, στη Μάνη, και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής. ”Δεν ξέρω τι είναι η άδεια, τι είναι να πάρεις ρεπό, τι είναι όλα αυτά τα οποία τα έχω κατακρίνει… ”. Όταν κάποιος είναι απόλυτα δοσμένος σ’ αυτό που κάνει, τότε δεν το βλέπει ως δουλειά, ότι είναι δούλος της εργασίας του. Δεν αισθάνεται ότι είναι εργασία, δεν τον κουράζει. Λατρεύει αυτό που κάνει, τον γεμίζει ψυχικά. 

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.