Ξένος στον τόπο του ο Έλληνας…

Να λέμε αισιόδοξα πράγματα, Ναι. Αλλά να λέμε και τις αλήθειες που δεν αρέσουν γιατί μας χαλάνε την …ύπνωση και τη νιρβάνα που κακά τα ψέματα όμως ,μήπως δεν στηρίζονται πολλές φορές και στα ψυχοφάρμακα και τα ναρκωτικά; Να λέμε αλήθειες γιατί αν δεν βλέπεις την πραγματικότητα και τα προβλήματα, πως θα τα λύσεις; Και αν δεν ανησυχείς όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα θα καεί και το δικό σου δεν λένε; Μήπως αλήθεια αισθανόμαστε όλοι μας άνετα στην αγαπημένη μας Ελλάδα; ¨Η μήπως θέλουμε να την κάνουμε γιατί δεν πάει άλλο;

Όπως αποτυπώνεται στην εκτενής έρευνα του Δικτύου IRIS και της Focus Bari στην Ελλάδα μόνο ένας στους 10 Έλληνες δηλώνει ευχαριστημένος από την ζωή στην Ελλάδα σήμερα! Μόνο το 9% των Ελλήνων παραδέχεται ότι η καθημερινότητα τους είναι αυτή που επιθυμούσαν και μόλις το 4% δηλώνει ότι η σημερινή Ελλάδα είναι η χώρα των ονείρων τους. Ευρήματα που προκαλούν ανησυχία και λύπη μαζί. Αλλά καμία έκπληξη αν ζεις στην κοινωνία και σκέφτεσαι και δεν αρκείσαι να διαβάζεις τα συστημικά ΜΜΕ που μας έχουν παρουσιάσει την Ελλάδα σαν Μονακό αλλά οι κάτοικοί της μόνο Μονεγάσκοι δεν αισθάνονται! Το σύστημα ξέρει τι κάνει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ακούστε και το καλύτερο από την παραπάνω έρευνα. Το 61% των πολιτών εκφράζει την επιθυμία του να ζήσει σε άλλη χώρα, δίνοντας προτίμηση στην Ελβετία! Κοινώς αυτά που λέω χρόνια. Ότι η Ελλάδα σαν χώρα θα ακμάζει, αλλά σαν πολίτες θα έχουμε πρόβλημα με εξαίρεση την όχι και λίγη ελίτ και την παρέα τους. Κάτι που με φόβιζε πάντα και έλεγα στις εκπομπές μου εδώ και χρόνια από τα μνημόνια. Ότι θα φτιάξει η Ελλάδα αλλά ο Έλληνας θα γίνει ο σερβιτόρος των επισκεπτών. Δεν είναι κακό. Αλλά κακό είναι να είναι όλοι στο τέλος λίγο ή πολύ σερβιτόροι και με τον μισθό τους να μην μπορούν να κάνουν οικογένεια. Που ο αντίστοιχος όμως σερβιτόρος στις ΗΠΑ μπορεί και παραμπορεί.

Ένας στους δύο Έλληνες δεν θα πάει διακοπές. Οι νέοι και οι νέες οικογένειες πως να μάθουν τον τόπο τους όταν θέλεις ένα χιλιάρικο πάνω κάτω για να πας στην Κρήτη πχ με το αμάξι (μια τετραμελής οικογένεια). Ακόμα και διευθυντής τράπεζας να είσαι δεν βγαίνει! Ο Έλληνας ο νέος αισθάνεται χαμένος. Διακοπές δεν μπορούν να πάνε οι μισοί και δεν βάζω καν το πρόβλημα της στέγασης που εξελίσσεται σε μάστιγα. Ο Έλληνας δεν θα μπορεί να γνωρίσει τα νησιά του αν συνυπολογίσουμε και την ακρίβεια στις υπηρεσίες όπου πάει. Κάπως έτσι δεν γίνεσαι ξένος στον τόπο σου; Και όταν οι ξένοι τα πάρουν όλα και κάνουν και ζωάρα γιατί όλα είναι φθηνά για το πορτοφόλι τους; Και δεν είμαι κατά των επενδύσεων και του τουρισμού. Κάθε άλλο. Αλλά να κοιτάξουμε και τον …Ελληνάκο που τον έχουν χρόνια ξεχασμένο και παραπεταμένο και αν δεν βρήκε περιουσία παλεύει για να ζήσει αξιοπρεπώς (τέσσερις στις δέκα οικογένειες σύμφωνα με άλλη έρευνα έχουν απώλεια βασικών στο σπΙτι τους).

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε; Ή αυτήν θέλουμε μόνο αν κάνουμε μπίζνες πάνω στα νέα πρότζεκτ ή είμαστε βολεμένοι;

-Άρθρο του Σωτήρη Γεωργίου στο ecogreennet.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.