Από το Facebook του Νίκου Μουρατιδη :
Ραδιοφωνικός Σταθμός στο ΚΟΚΚΙΝΟ – Ο λάκκος με τα φίδια!
Είπαμε να “χωρίσουμε” πολιτισμένα αλλά μάλλον ο πολιτισμός απέχει πολύ απ’ όλους αυτούς τους απίστευτους τύπους και τύπισσες που κινούνται στις σκιές και στο σκοτάδι.
Λοιπόν να τα ξαναπώ….
Σάββατο γύρω στις 4.30μμ με πήρε ένας κύριος, ευγενής κατά τα άλλα, για να μου πει:
• “Κύριε Μουρατίδη δυστυχώς λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν θα μπορέσουμε να ανανεώσουμε την σύμβαση σας με το ΚΟΚΚΙΝΟ. Δεν συμβαίνει κάτι άλλο, όλοι λένε τα καλύτερα για σας, αλλά το ξέρετε και σεις ότι έχουμε οικονομικό πρόβλημα.
Αυτό το ΣΚ θα είναι τελευταίες σας εκπομπές, για να ενημερώσετε και τους ακροατές σας αν θέλετε”
Έτσι, κι’ έγινε. Την Κυριακή αποχαιρέτησα – σε κλίμα φορτισμένο συγκινησιακά – με δεκάδες μηνύματα με πολύ κολακευτικά σχόλια για την εκπομπή μου.
Οι ακροατές δεν πίστευαν στ’ αφτιά τους.
Και κάποιοι άνθρωποι στον σταθμό είχαν σοκαριστεί γιατί αυτούς τους 6 μήνες έβλεπαν ότι δούλευα σκληρά για τις εκπομπές μου που ευτυχώς είχαν και τεράστια απήχηση.
Δευτέρα μεσημέρι μου τηλεφωνεί μια φίλη για να μου πει ότι στην ΑΥΓΗ υπάρχει ένα άρθρο για μένα, γραμμένο με άσχημο τρόπο.
Δηλαδή;
Ότι ποτέ δεν “εντάχθηκα” στον σταθμό, ότι ήμουν ξένο σώμα και ότι στην απεργία πήγα να κάνω εκπομπή. Ότι ήμουν απεργοσπάστης κτλ. κτλ.
Θύμωσα.
Δηλαδή, εγώ φέρθηκα τόσο επαγγελματικά κι’ αυτοί να με συκοφαντούν;
Αυτοί που με “κατηγορούσαν” λέγοντας ότι είμαι άνθρωπος του Κασσελάκη, αλλά μετά άλλαξαν το τροπάριο και με αποκαλούσαν φίλο της Rena Dourou και της Elena Akrita.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το ραδιόφωνο ένας Θεός ξέρει!
Μόλις γύρισα σπίτι μπήκα να διαβάσω αυτό το άρθρο και δεν υπήρχε πουθενά.
Πήρα την φίλη μου, της είπα ότι δεν το βρίσκω και να μου στείλει link….
Με πήρε μετά από λίγο να μου πει ότι το είχαν κατεβάσει, γιατί δεν το έβρισκε ούτε η ίδια.
Μόνο και μόνο ότι ανάρτησαν ένα τέτοιο άρθρο, με έκανε έξαλλο.
Είμαι σε μια φάση να τους πάρει ο διάολος και τους σηκώσει…
Να τους πω λοιπόν, ότι εγώ υπήρξα στο ΚΚΕ εσωτερικού (πρόδρομο του ΣΥΡΙΖΑ) πριν ακόμα γεννηθούν κάποιοι απ’ αυτούς τους όψιμους αριστερούς που με κατηγορούν – μια και δεν βρίσκουν κάτι άλλο – ως απεργοσπάστη;
Απεργοσπάστης γιατί; Επειδή πήγα Σάββατο να κάνω την εκπομπή μου και εκεί έμαθα ότι έχουμε απεργία;
Κανείς δεν μου είχε τηλεφωνήσει να με ενημερώσει.
Με είχαν στην απ’ έξω.
“Ποιος έχει απεργία”, ρώτησα, η ΕΣΗΕΑ μου απάντησαν. Δεν ανήκω στην ΕΣΗΕΑ είπα. Δεν έχει σημασία μου απάντησαν.
- “Ωραία, να πάρω τον διευθυντή του σταθμού να τον ρωτήσω τι πρέπει να κάνω”, είπα.
Όση ώρα μιλούσα με τον Αδάμ Γιαννίκο – αυτοί μέσα με είχαν ήδη καταδικάσει και με είχαν κηρύξει απεργοσπάστη και είχαν ειδοποιήσει να γραφτούν άρθρα εναντίον μου.
Φυσικά και δεν έκανα εκπομπή, γιατί απεργοσπάστης δεν υπήρξα ποτέ στην ζωή μου.
Όσο για το ότι δεν “εντάχθηκα” στον σταθμό, δεν το ήξερα ότι για 2 εκπομπές το ΣΚ έπρεπε να υπογράψω και σύμφωνο συμβίωσης.
Δεν το ήξερα ότι έπρεπε να πηγαίνω σε κουτούκια και μεζεδοπωλεία μαζί τους.
Δηλαδή, με τον Στέλιο Ελληνιάδη, τον Νίκο Πετρουλάκη, τον Θοδωρή Μανίκα και κάποιους άλλους φίλους απ’ τα παλιά ευχαρίστως να βγούμε, και να τα πιούμε και να κουβεντιάσουμε και να γελάσουμε…
Και για να καταλάβετε, δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι “άλλοι”. Δεν ήρθαν ποτέ να συστηθούν, να γνωριστούμε, για να ξέρω ποιοι είναι.
Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που κινούμαι στις σκιές, τις μάχες μου, όταν χρειαστεί, τις δίνω στο φως.
Εγώ είμαι άνθρωπος του ραδιοφώνου, δεν είμαι άνθρωπος του κόμματος!
Καλά μου το έλεγε ο Σταματης Κραουνάκης να προσέχω, γιατί εκεί μέσα (στο ΚΟΚΚΙΝΟ) είναι ο λάκκος με τα φίδια.
Σταματάω εδώ – δεν συνεχίζω και δεν θα αναφερθώ στα όσα έχω μάθει ότι συμβαίνουν, αλλά τους προειδοποιώ αν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το όνομα μου θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα
ΥΓ. Μαθαίνω ότι υπάρχουν πληθώρα τηλεφωνημάτων και mail από ακροατές που διαμαρτύρονται, αλλά οι Δημοκράτες του σταθμού και της Αυγής, αυτοί που θεωρούνται μέλη μιας Προοδευτικής Συμμαχίας, κάνουν πως δεν τα βλέπουν.
AVGI #Stokokkino #ΣωκράτηςΦάμελος #ΣΥΡΙΖΑ
Α, μην το ξεχάσω, έμαθα ότι κανείς άλλος δεν απολύθηκε.
Μόνο εγώ.
Άρα εγώ ήμουν που δημιουργούσα τα οικονομικά προβλήματα στον σταθμό.
Άρα λύθηκε το πρόβλημα.
Καλή Χρονιά να έχετε.
Για μένα δεν το βλέπω.
Με πάει πριονοκορδέλα….
Ες αύριον τα σπουδαία
Namaste

