Η Βρετανία και το πείραμα για να σωθεί η νυχτερινή ζωή- Ας ξυπνήσουμε και να γίνει και στην Ελλάδα

Οι Βρετανοί clubbers με την άδεια της κυβέρνησης κάνουν το μεγάλο πείραμα της επιστροφής στο Bramley-Moore Dock του Liverpool. Περίπου 6.000 άτομα παίρνουν μέρος σε μία εκδήλωση που ξεκίνησε ήδη τη Παρασκευή. Όσοι έχουν εισιτήρια δεν χρειάζεται να κρατάνε αποστάσεις ή να φοράνε μάσκες.

Χρειάζεται απλά ένα αρνητικό αποτέλεσμα Covid-19 για να περάσουν την είσοδο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το φεστιβάλ Circus’s The First Dance club nights αποτελεί μέρος μια σειράς κυβερνητικών δοκιμών για την ασφάλεια του πλήθους κατά τη διάρκεια παρόμοιων εκδηλώσεων. Η εκδήλωση είναι μέρος ενός εθνικού ερευνητικού προγράμματος που εξετάζει πώς να διοργανώνει με ασφάλεια μεγάλες εκδηλώσεις

Ο Sven Väth, η Blessed Madonna και η Jayda G έπαιξαν την Παρασκευή το βράδυ. Ο Fatboy Slim το Σάββατο.

Οι βρετανοί clubbers επιστρέφουν στα dance floor καθώς το nightclub Circus φιλοξενεί το πρώτο dance event φιλοξενώντας 6.000 clubbers.

H πανδημία έχει παραλύσει τη βιομηχανία των νυχτερινών club και σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά τα βρετανικά club αναγκάστηκαν να απολύσουν το 51% του προσωπικού τους από πέρυσι.

Tα club παραμένουν κλειστά για 15 μήνες ως τον Ιούνιο οπότε αναμένεται να αρθούν όλοι οι περιορισμοί.

Οι σύλλογοι θα έχουν κλείσει για 15 μήνες έως τον Ιούνιο, όταν ελπίζεται ότι όλοι οι νομικοί περιορισμοί στην κοινωνική επαφή θα αρθούν στην Αγγλία.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την εκδήλωση αυτού του Σαββατοκύριακου για να δουν αν το πλήθος που αναμιγνύεται και χορεύει σε εσωτερικούς χώρους αυξάνει τη μετάδοση του ιού.

Ο ειδικός της δημόσιας υγείας, καθηγητής Iain Buchan, ο οποίος ηγείται της έρευνας, λέει στο Newsbeat του  BBC ότι η ομάδα του θα χρησιμοποιήσει οθόνες διοξειδίου του άνθρακα για να εντοπίσει “εστίες χωρίς φρέσκο αέρα” στο χώρο.

Θα υπάρχουν επίσης μικρές κάμερες για τους επιστήμονες ώστε να παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων.

Ο καθηγητής Buchan λέει ότι ένα βασικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η δοκιμαστική εκδήλωση είναι: “Με όλα αυτά τα μέτρα σε ισχύ, οι άνθρωποι εξακολουθούν να διασκεδάζουν;”

“Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αειφορίας αυτών των εκδηλώσεων”, λέει.
Όσοι παίρνουν μέρος πρέπει να έχουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής Covid από ένα τεστ πλευρικής ροής εντός 24 ωρών από την έναρξη της εκδήλωσης.

Τα test πραγματοποιούνται σε ένα τοπικό κέντρο δοκιμών και όχι στα σπίτια.

Οι Partygoers θα ενθαρρυνθούν επίσης να λάβουν τεστ PCR πέντε ημέρες μετά τη βραδινή τους έξοδο, για να βεβαιωθούν ότι παρακολουθείται σωστά κάθε εξάπλωση του ιού.

Μόνο όσοι ζουν στην περιοχή του Λίβερπουλ και δεν έδειχναν συμπτώματα Covid είχαν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για εισιτήρια.

Η Jade Edwards, μία 28χρονη barista από το Λίβερπουλ κατάφερε να εξασφαλίσει εισιτήριο.

-Αισθάνομαι πολύ συγκινημένη που παίρνω μέρος. Εχουν περάσει 2 χρόνια από τη τελευταία φορά…

Η συναυλία διοργανώνεται από το Festival Republic, το οποίο βρίσκεται επίσης πίσω από το Reading and Leeds Festival.

Ο Melvin Benn, διευθύνων σύμβουλος του Festival Republic’s, δεν πιστεύει ότι η εκδήλωση ενέχει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

“Εάν υπήρχε ανησυχία, ότι το γεγονός θα προκαλούσε άνοδο των κρουσμάτων, ο διευθυντής δημόσιας υγείας στο Λίβερπουλ θα μας πρότεινε ότι δεν ήταν καλή ιδέα να προχωρήσουμε”, λέει.

-kourdistoportocali.com

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.