«Τσουχτερά» τα ενοίκια για τους φοιτητές

«Τσουχτερά» τα ενοίκια για τους φοιτητές

Πριν μερικές ημέρες, ο Θέμης Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open και σύμφωνα με εκείνον, το μεγαλύτερο πρόβλημα εύρεσης κατοικίας εντοπίζεται τόσο στο κέντρο -κυρίως- της Αθήνας, αλλά και σε περιοχές και πόλεις με έντονο το τουριστικό ενδιαφέρον (Καλαμάτα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη).

Ενδεικτικά, στου Ζωγράφου φέτος οι τιμές για μία γκαρσονιέρα κυμαίνονται από 250 έως 340 ευρώ,ενώ για ένα δυάρι από 350 έως 450 ευρώ. Τιμές που ανταποκρίνονται σε διαμερίσματα από 1ο όροφο και πάνω και κατοικήσιμα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Οι τιμές είναι σαφώς αυξημένες, αν αναλογιστούμε ότι το 2016 στου Ζωγράφου μια γκαρσονιέρανοικιαζόταν 160-200 ευρώ και ένα δυάρι 250-280 ευρώ.

Στο Κουκάκι που είναι από τις πιο δημοφιλείς περιοχές ένα δυάρι νοικιάζεται 450-750 ευρώ, όταν πέρυσι οι τιμές κυμαίνονταν από 420-500 ευρώ.

Ενώ στο Παγκράτι, μία γκαρσονιέρα ξεκινάει από τα 280 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 350 ευρώ, όταν το 2017 μπορούσε να βρει κανείς γκαρσονιέρα με 220 ευρώ. Οι τιμές για τα δυάρια είναι από 320 έως 350 ευρώ.

Ο κ. Μπάκας τόνισε, μάλιστα, ότι στην Καλλιθέα, επίσης δημοφιλής περιοχή για φοιτητική στέγη, καθώς βρίσκονται πολλές σχολές κοντά δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο, αφού πέρυσι νοικιάστηκαν όλα τα ακίνητα, μέχρι και σε ημιορόφους και ισόγεια.

Οι προαναφερθείσες τιμές είναι… απλησίαστες για όσους φεύγουν από την πόλη τους για να σπουδάσουν και για αυτό πρέπει οι φοιτητές να αρχίσουν να σκέφτονται και περιοχές του κέντρου όπως η Κυψέλη και τα Πατήσια, όπου τα ενοίκια δεν είναι τόσο αυξημένα, ενώ ως λύση προτείνεται ακόμα και η συγκατοίκηση.

Δείτε το στιγμιότυπο των δηλώσεων του ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.