Τσίπρας: Κάναμε μεταρρυθμίσεις με πολιτικό κόστος – Η Αριστερά οφείλει να αναστοχαστεί, δεν συμβαδίζει με τις εξελίξεις

«Η Αριστερά οφείλει να αναστοχαστεί γιατί οι αξίες της είναι διαχρονικές», υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας

«Κάναμε μεταρρυθμίσεις με πολιτικό κόστος», ενώ «ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου να διαπραγματευτώ την παρουσία της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας συμμετείχε σε συζήτηση  στο συνέδριο «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια Μετά», το οποίο συνδιοργανώνουν η «Καθημερινή», το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics στην Εθνική Πινακοθήκη.
«Η Αριστερά οφείλει να αναστοχαστεί γιατί οι αξίες της είναι διαχρονικές», υπογράμμισε και εξήγησε πως η Αριστερά δεν καταφέρνει να συμβαδίσει με τις εξελίξεις και να δώσει προοπτική ενθουσιασμού και μιας καλύτερης ζωής.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δική του κυβερνητική θητεία, λέγοντας πως «φέραμε ένα Μνημόνιο, εγκλωβιστήκαμε σε πρόσωπα που είχαν προσωπικές ατζέντες.
Υπήρχαν πρόσωπα και δυνάμεις που φλέρταραν με την ανάγκη η χώρα να βγει από το ευρώ».
Κατά τον ίδιο, η χώρα δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς μια νέα δανειακή σύμβαση, καθώς η ηγεσία της Ευρώπης δεν τολμούσε να κάνει ένα βήμα πίσω, ενώ το δημοψήφισμα τότε δραματοποίησε τις εξελίξεις και έδωσε τη δυνατότητα και στις δύο πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η συνέχεια ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.